L'assemblea de Junts per Santa Cristina ha decidit que el seu regidor a l'Ajuntament cristinenc, Jordi Oriol, es mantingui a l'oposició després que les negociacions per entrar al govern no hagin arribat a bon port. El principal motiu que ha impedit l'acord, ha explicat Oriol, és l'oposició d'Esquerra a cedir una tinença d'alcaldia a Junts. Abans de la constitució dels ajuntaments, aquest fet ja va impedir arribar a un acord aleshores, cosa que no ha variat després. Així, el govern de Santa Cristina d'Aro segueix format per un tripartit integrat per: ERC?amb quatre regidors, i Guanyarem Santa Cristina des del Carrer i Independents per Santa Cristina, amb dos representants cadascun, de manera que té una majoria absoluta àmplia.

El govern de Santa Cristina té quatre tinences d'alcaldia, dues per a ERC, una per Guanyarem i una altra per a Independents. Junts proposava tenir la quarta tinença d'alcaldia, en detriment d'ERC. Oriol ha explicat que d'aquesta manera Junts tindria veu i vot a la Junta de Govern local. Però la petició no ha prosperat.

El regidor de Junts ha comentat que el seu partit considerava que la suma de vots de Guanyarem, Independents i Junts era superior al conjunt de vots obtinguts per ERC, de manera que haurien de comptar amb una tinença d'alcaldia cadascun. A més, hauria estat un gest de confiança cap als socis de govern (amb aquest situació, Esquerra hauria perdut la majoria a la junta de govern). Oriol recorda que a la junta de govern s'hi prenen moltes decisions, de manera que en no prosperar la proposta, Junts ha optat per quedar-se a l'oposició amb una actitud constructiva.