El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Català (CiU), cobrarà 3.500 euros bruts al mes en 14 pagues, cosa que significa 49.o00 euros bruts al final de l'any. Una xifra que és un 66% més que la que va cobrar l'anterior mandat, en què percebia 2.100 euros bruts al mes, és a dir, 29.400 euros a final de l'any. L'increment, però, no és gratuït, sinó que Català hi augmentarà la seva dedicació: el mandat passat, era parcial de 20 hores setmanals; mentre que aquest hi tendrà dedicació exclusiva, és a dir, hauran de ser 37,5 hores a la setmana. En aquest sentit, Català ha exposat que respecte del mandat passat s'elimina la vicrepresidència, la de Promoció Econòmica, que l'assumeix ell.

Quant a les dedicacions parcials que tenien tres consellers l'anterior mandat, aquest passen a dos: les mantenen en les mateixes condicions (20 hores setmanals) que els darrers quatre anys els socialites Xaiver Rangel i Josep López, amb 1.100 bruts al mes en 14 pagues. Desapareix una dedicació també de 20 hores setmanals que pujava 1.607 euros bruts al mes.

Català ha concretat que la despesa en els càrrecs polítics del Consell Comarcal (dedicacions i indemnitzacions per assistència) es manté respecte dels quatre anys anteriors ja que l'increment del seu sou queda compensat per la pèrdua d'una de les dedicacions parcials. Sobre els 49.000 euros bruts que cobrarà a l'any, no va entrar a valorar si li semblava un sou correcte, excessiu o escàs. En tot cas, comparat per exemple amb el del Consell Comarcal de la Selva, és 6.000 euros més baix.

Català va compaginar el mandat passat els càrrecs d'alcalde de Begur i el de president del Consell Comarcal. Aquest mandat, però, ja no presideix l'Ajuntament de Begur (tot i que va ser la candidatura més votada) pel pacte de govern entre ERC-Junts, Bloc Municipal i el PSC. El president va comentar que, lògicament, el fet que ja no sigui alcalde li dóna més temps per dedicar-lo al Consell.

El règim d'indemnitzacions per assistència s'aplicarà als consellers que no tenen dedicació, és a dir, a 30 dels 33. En aquestes indemnitzacions no hi ha excessius canvis respecte del mandat passat: per assistència a plens, 250 euros; pels Consells de Presidència i especials per assumptes específics, 345 euros (el passat mandat es dividien segons la delegació del conseller que hi ha assistia amb una escala de 325, 250 i 125 euros); a les comissions informatives, 100 euros; i a les junta de portaveus, 75.

La CUP, únic en contra

Les retribucions van ser aprovades per l'equip de govern del Consell (CiU i PSC), mentre que Esquerra, l'Entesa i Tots per Sant Feliu es van abstenir. L'únic grup que va votar en contra va ser la CUP, el portaveu del qual, Carles Puig, va plantejar que es rebaixés la partida destinada als càrrecs polítics un 50% (segons els seus càlculs, puja uns 150.000 euros a l'any). Puig va insistir que els polítics havien de ser els primers de donar exemple i també va posar sobre la taula que el president cobrés el salari mínim interprofessional (648 euros al mes amb 14 pagues). Les seves porpostes no van prosperar. El representant de la CUP va afegir que l'estructura política dels consells comarcals s'hauria de reduir i donar més rellevància al treball dels tècnics.

També es va aprovar el sou del gerent, Francesc Brull. Percebrà 3.928,57 euros per 14 pagues per una dedicació de 37,30 hores setmanals.