«Intermediació de pisos turístics», treball vencedor de la beca Xiquet Sabater

El seu creador és Ivo Van Oord, que destinarà els 3.036 euros de reconeixement a cursar estudis universitaris d'hoteleria a Holanda

27.07.2015 | 15:13
El guanyador de la beca, al centre, amb el jurat.
El guanyador de la beca, al centre, amb el jurat.

La fase final de la XIX edició de la beca Xiquet Sabater va celebrar-se ahir a l'Hotel Aigua Blava, de la platja de Fornells, Begur, convocada per la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre i el mateix hotel, i amb la col·laboració de La Caixa i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Els membres del tribunal van escollir Ivo Van Oord com a guanyador, i que cursarà els estudis universitaris d'Hotel Managment a la NHTV University de Breda, als Països Baixos.

El treball que va presentar per optar a la beca constava de crear una empesa d'intermediació en habitatges d'ús turístic, per facilitar i posar en contacte els usuaris que desitgen fer una estada en un allotjament d'habitatge, anomenat d'ús turístic, i els propietaris d'aquests habitatges. Per haver guanyat la beca, Van Oord va rebre 3.036 euros

 Els membres del tribunal també van acordar atorgar un accèssit per import de 1.000 euros a Ioana Alexandra Mereuta per cursar l'Erasmus Mundus European Master in Tourism Management, que es du a terme a la Universitat de Girona, a la University of Ljubljana i a la University of Sutherm Denmark. El seu treball es basava en l'adaptació del turisme a les noves TIC.

Els membres del tribunal que van ser els encarregats de valorar els treballs i d'entrevistar els candidats per tal de poder elegir el becari foren: Josep M. de Vehí, representant de la família Sabater i gerent de l'hotel Aigua Blava; Montse Closas, presidenta de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre; Maria Dolors Vidal, degana de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona; Cristina Linares, directora de l'Àrea de Negoci de La Caixa a l'Empordà; Gonzalo Herrero, director de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona; Joan Manel Borromeo, director de l'INS Baix Empordà; i Jordi Mias, director de l'hotel Carlemany i guanyador de la III Beca Xiquet Sabater. El gerent de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Martí Sabrià, va actuar com a secretari.
 
La beca

La beca Xiquet Sabater té com a objectiu facilitar l'accés a la formació als estudiants del sector de l'hostaleria i turisme com a màxima garantia per a la millora de la qualitat de l'oferta turística, alhora que suposa un homenatge permanent a Francesc Sabater i Mécre, Xiquet, que fou president de l'entitat durant divuit anys i uns dels hotelers més emblemàtics en la història del món hoteler a l'Estat espanyol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Es reactiva la recerca per mar i els Mossos investiguen les càmeres de la zona per mirar si els...

Les obres del Molinet a l´Estartit no s´acabaran fins l´abril

Les obres del Molinet a l´Estartit no s´acabaran fins l´abril

L'Estat admet retards i espera que no hi hagi més inconvenients - L'Ajuntament reclama una solució...

El «Sueldazo» de l´Once reparteix un premi de 20.000 euros a Sant Feliu

Es va vendre el cupó premiat amb la terminal de punt de venda

Calonge apuja a 7.000 € l´aportació a l´associació de comerciants

El conveni té com a objectiu potenciar la capacitat de promoció del municipi i de la seva economia

Enllaços recomanats: Premis cinema