L´Ajuntament de Calonge invertirà 237.000 euros en reformar l´edifici consistorial

L'actuació té l'objectiu de millorar les dependències d'atenció ciutadana i l'eficiència energètica

27.07.2015 | 15:13
Imatge de la sala de plens, sense rastre de les cadires.
Imatge de la sala de plens, sense rastre de les cadires.

L'Ajuntament de Calonge ha començat les obres de reforma i rehabilitació de l'edifici que acull la seu central del consistori. Aquesta reforma té com a objectiu principal millorar les dependències destinades a l'atenció ciutadana, ampliant aquest espai i modernitzant-lo. La reforma de l'edifici també ha de significar una millora organitzativa i de gestió, ja que des de l'Oficina d'Atenció Ciutadana es podran resoldre la major part de les peticions, centralitzant l'atenció al públic i evitant així que els ciutadans hagin de recórrer les diverses àrees de l'Ajuntament. La reforma té un cost de 237.000 euros, un import del qual l'Ajuntament paga el 63% mentre que la Diputació de Girona hi aporta el 37% restant.
La part principal d'aquesta reforma afectarà la planta baixa de la seu del consistori, tot i que també s'actuarà en alguns espais de la primera planta, com els lavabos i la sala de juntes, i en general ha de suposar també una millora en el consum energètic d'aquest edifici ja que la reforma preveu la renovació de l'enllumenat: s'instal·larà una il·luminació led més eficient i amb control de presència i flux lumínic exterior. Amb aquests canvis es busca un consum eficient atès que la il·luminació anirà en funció de les persones assistents i de la instensitat de la llum solar.
Les obres també serviran per renovar els tancaments: substituir els actuals de fusta i vidre simple per tancaments d'alumini amb doble vidre i trncament de pont tèrmic, el que suposarà un millor aïllament tèrmic i la reducció de consum energètic.
 Pel que fa a la planta baixa, fins ara l'Ajuntament de Calonge disposava d'un petit espai de 30 metres quadrats que feia les funcions de registre d'entrada i de punt d'informació. Amb la reforma que ara començarà l'espai destinat a l'atenció al públic es multiplicarà per quatre, amb una superfície total de 120 metres quadrats distribuïts en un vestíbul d'entrada que farà les funcions de punt d'informació, registre central i sala d'espera, i una sala d'atenció a la ciutadania de 90 metres quadrats. Aquesta sala disposarà de set taules, de manera que es podrà atendre set peticions a la vegada ?-l'espai actual permet dos ciutadans a l'hora.
Pel que fa a la sala de plens, que actualment està situada també a la planta baixa, es traslladarà a la façana est de l'edifici i disposarà aproximadament de 100 metres quadrats, com ara. Aquesta sala també s'equiparà amb un projector i pantalla per habilitar aquest espai per a presentacions. Un altre dels espais que es reformaran de la planta baixa seran els lavabos, que tenen una antiguitat de més de 30 anys. Aquestes obres també permetran reforçar la xarxa Wi-Fi ?existent, instal·lar una nova càmera de seguretat i millorar l'accés a l'edifici amb dues portes automàtiques.

Reforma de la sala de juntes
Pel que fa a la primera planta de l'Ajuntament, les obres afectaran a la sala de juntes i també als lavabos. En el cas de la sala de juntes, l'objectiu és modernitzar aquest espai de gairebé 30 metres quadrats, de manera que la reforma significarà una renovació de la instal·lació d'aire condicionat i il·luminació, per millorar el rendiment energètic, i també la col·locació d'un nou ?terra de parquet i un nou fals sostre, a l'hora que s'equiparà amb un ?projector i una pantalla per a presentacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

La foto de familia dels guardonats d'ahir
Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

Enllaços recomanats: Premis cinema