La propietària d'un pis de l'edifici Torre Valentina de Sant Antoni de Calonge, Pilar Xercavins, es queixa del soroll que afirma que provoca una bomba de pressió d'aigua d'un altre bloc d'apartaments, el Front de Mar. Xercavins assegura que la instal·lació de la bomba no està legalitzada, cosa que nega l'Ajuntament de Calonge. Xercavins insisteix que no està legalitzada amb la normativa de sorolls 176/2009 i ha acudit al Síndic de Catalunya perquè ho reclami a l'Ajuntament.

La propietària de l'apartament explica que fa 25 anys que va comprar el pis i que en fa vuit que es va instal·lar la bomba de pressió d'aigua que funciona 24 hores al dia. La proximitat amb aquesta instal·lació diu que li provoca problemes de salut perquè no pot descansar bé, alhora que tampoc pot vendre ni llogar el pis.

La dona insisteix en la fressa que fa la bomba i que l'Ajuntament no l'ha legalitzat malgrat que ha passat el termini legal per fer-ho. L'Ajuntament, però, té una altra versió. Segons fonts municipals, arran de les queixes de Xercavins pel soroll, l'Ajuntament va fer-hi diverses sonometries per comprovar que no se superessin els paràmetres permesos, però el resultat va ser que estava dins dels límits que marca l'ordenança. Quant a la legalització, les fonts de l'Ajuntament han afirmat que la instal·lació està en regla.

Pilar Xercavins està pendent de si realitza medicions sonomètriques a través d'una empresa privada, cosa que l'Ajuntament ja li va proposar segons han comunicat les fonts municipals.