El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha denegat el precinte dels aparells de música del Mas del Pi, a Verges, tal i com demanaven tres famílies que han interposat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament per passivitat enfront les seves queixes de soroll. La magistrada del jutjat no hi veu inactivitat de l'Ajuntament ni considera que els denunciants aportin «una prova clara i concisa dels perjudicis» que els ocasiona «els suposats sorolls de l'activitat». També indica que el tancament de l'activitat com a mesura cautelar produiria perjudicis als deu treballadors, i a les seves famílies, «incrementant les lamentables llistes de l'atur» del país.

Les denunciants demanaven la mesura cautelar -precinte dels aparells de música, reducció de l'horari de la terrassa o clausura de l'activitat- amb la prohibició de qualsevol activitat musical per «la inactivitat de l'administració que davant de les queixes» no havia fet aplicar mesures correctores del soroll al restaurant.

El jutjat, però, no considera que es pugui atribuir a l'Ajuntament inactivitat en el cas ja que entén que s'havien fet les notificacions perquè el bar se cenyís a la llicència de bar-restaurant amb terrassa -no pot fer actuacions musicals, ni tenir fil musical- i ho havia comunicat als Mossos d'Esquadra. La magistrada també troba a faltar informes mèdics que acreditessin l'afectació a la salut del soroll o medicions sonomètriques. I afegeix que els denunciants no acrediten que els sorolls siguin «persistents durant l'any i ni molt menys en l'època en la qual gaudeixen de la seva vivenda». L'advocada dels denunciants lamenta, però, que la magistrada no ha analitzat les proves aportades d'informes mèdics que acreditarien les molèsties i la manca de son. En la resolució judicial consta el testimoni d'una veïna que resideix tot l'any a la localitat i viu davant de l'aparcament de l'estalbiment i que «va manifestar que no sentia fressa procedent del restaurant i sí sent la procedent de l'aparcament». La magistrada també té en compte que el tancament de l'activitat deixaria sense feina deu persones.

L'advocada dels denunciants sosté que la magistrada no ha considerat les proves documentals que va aportar i que deixi a entendre que els veïns s'inventin les queixes. L'advocat del Mas Pi i secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha celebrat la resolució perquè «una simple queixa» no faci tancar un local. Boadas considera que s'han d'aportar proves contundents per fer tancar un bar per la qual cosa considera que els denunciants busquen perjudicar el Mas Pi. També ha precisat que el local tramita la llicència de restaurant musical.