Deneguen el precinte dels aparells de música d´un bar de Verges

El jutjat troba a faltar proves del soroll i recorda que el Mas Pi té deu empleats

04.08.2015 | 15:51

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha denegat el precinte dels aparells de música del Mas del Pi, a Verges, tal i com demanaven tres famílies que han interposat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament per passivitat enfront les seves queixes de soroll. La magistrada del jutjat no hi veu inactivitat de l'Ajuntament ni considera que els denunciants aportin «una prova clara i concisa dels perjudicis» que els ocasiona «els suposats sorolls de l'activitat». També indica que el tancament de l'activitat com a mesura cautelar produiria perjudicis als deu treballadors, i a les seves famílies, «incrementant les lamentables llistes de l'atur» del país.
Les denunciants demanaven la mesura cautelar -precinte dels aparells de música, reducció de l'horari de la terrassa o clausura de l'activitat- amb la prohibició de qualsevol activitat musical per «la inactivitat de l'administració que davant de les queixes» no havia fet aplicar mesures correctores del soroll al restaurant.
El jutjat, però, no considera que es pugui atribuir a l'Ajuntament inactivitat en el cas ja que entén que s'havien fet les notificacions perquè el bar se cenyís a la llicència de bar-restaurant amb terrassa -no pot fer actuacions musicals, ni tenir fil musical- i ho havia comunicat als Mossos d'Esquadra. La magistrada també troba a faltar informes mèdics que acreditessin l'afectació a la salut del soroll o medicions sonomètriques. I afegeix que els denunciants no acrediten que els sorolls siguin «persistents durant l'any i ni molt menys en l'època en la qual gaudeixen de la seva vivenda». L'advocada dels denunciants lamenta, però, que la magistrada no ha analitzat les proves aportades d'informes mèdics que acreditarien les molèsties i la manca de son. En la resolució judicial consta el testimoni d'una veïna que resideix tot l'any a la localitat i viu davant de l'aparcament de l'estalbiment i que «va manifestar que no sentia fressa procedent del restaurant i sí sent la procedent de l'aparcament». La magistrada també té en compte que el tancament de l'activitat deixaria sense feina deu persones.
L'advocada dels denunciants sosté que la magistrada no ha considerat les proves documentals que va aportar i que deixi a entendre que els veïns s'inventin les queixes. L'advocat del Mas Pi i secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha celebrat la resolució perquè «una simple queixa» no faci tancar un local. Boadas considera que s'han d'aportar proves contundents per fer tancar un bar per la qual cosa considera que els denunciants busquen perjudicar el Mas Pi. També ha precisat que el local tramita la llicència de restaurant musical.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

La foto de familia dels guardonats d'ahir
Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

Marian Muro rep el Timó d´Or del Gremi d´Hostaleria

El Gremi d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va celebrar ahir al vespre a Platja d'Aro la 36a...

Insten el Govern a ampliar la zona PEIN als sectors Rodors i Roca Blanca

La comissió de territori del Parlament de Catalunya ha aprovat instar el Govern...

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

La Bisbal aprova el projecte de la biblioteca per regularitzar-la

Serà el jutge, però, el que determinarà si amb aquesta tramitació es compleix la sentència

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

Sant Feliu projecta un aparcament de 598 places a la Corxera

L'equip de govern vol posar fi al debat sobre aquesta instal·lació a la vila i enterrar la...

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

III Caminada contra el càncer de mama a Santa Cristina d´Aro

El punt d'igualtat de Santa Cristina d'Aro va organitzar aquest dissabte la III Caminada Solidària...

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d´Aro acull la primera desfilada canina de Galgos 112

Platja d'Aro va acollir diumenge la primera desfilada canina, organitzada per l'entitat Galgos...

Enllaços recomanats: Premis cinema