Platja d´Aro preveu que el nou CAP es pugui estrenar el juliol de 2016

L'espai, de 2.505 m2, té una part del terreny reservat per a una possible futura ampliació

04.08.2015 | 15:51
Una imatge de les obres de construcció del nou Centre d´Atenció Primària de Castell-Platja d´Aro.
Una imatge de les obres de construcció del nou Centre d´Atenció Primària de Castell-Platja d´Aro.

Les obres de construcció del nou centre d'atenció primària (CAP) de Castell-Platja d'Aro continuen i es preveu que el nou edifici es pugui estrenar el juliol de 2016, va informar ahir l'Ajuntament. Els treballs es van iniciar a finals del passat mes de maig, en el marc del programa del Servei Català de la Salut de la Generalitat, en una parcel·la municipal de 2.505 metres quadrats (m2) situada a l'avinguda de Castell d'Aro número 55. El nou edifici substituirà les actuals instal·lacions, situades a uns centenars de metre als baixos d'un edifici del complex Eurocenter de Platja d'Aro que data els anys 80. L'acord de cessió dels terrenys per part de l'Ajuntament a la Generalitat l'any 2013, preveia la vigència a condició que es construís en els cinc anys següents, i que es mantingui el seu ús en els propers 30 anys, moment en que l'edifici retornarà al consistori.
El conjunt de l'edifici tindrà uns 1.400 m2 i es reserva una part per a possibles ampliacions futures. A la planta baixa s'hi concentrarà el programa d'atenció mèdica, consultes i urgències. El conjunt es divideix en grans àmbits funcionals, tant en l'accés com en els espais interiors, per dividir l'àmbit de treball intern -accessos secundaris i de serveis-, de l'àmbit públic amb relació directa amb la recepció.
Segons va informar el consistori, el projecte també preveu generar espais exteriors que dotin a l'edifici de millors condicions ambientals, com són l'orientació, la il·luminació, la privacitat o el control climàtic amb arbrat i pavimentació, fent penetrar la vegetació dins l'edifici amb trencaments volumètrics, patis i el tractament de les cobertes, elements que han d'ajudar a minimitzar l'impacte de l'edifici a l'interior del solar i la seva percepció des de l'exterior.
La primera cessió dels terrenys a la Generalitat es remunta al 2008 quan el consistori va cedir un solar de 1.400 m2 segregat d'una finca en el marc del Pla parcial Les Escoles dels Estanys. Posteriorment, el Servei Català de la Salut va comunicar que valorava insuficient les mesures de la parcel·la, ja que a part de les condicions d'edificabilitat calia preveure una reserva per a un possible ampliació. Llavors es va decidir destinar-hi tot el conjunt de la parcel·la municipal. excloent-hi la porció de ter?reny que ocupa una estació transformadora elèctrica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema