Platja d'Aro ha iniciat per tercer any consecutiu una campanya de conscienciació ciutadana sobre el manteniment i neteja de les platges. La iniciativa té lloc en el marc del programa «Fem Platja!» de la regidoria de Serveis de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, amb el suport i col·laboració de l'empresa de salvament i socorrisme Pro-activa, concessionària del servei al municipi. Durant diversos dies, s'instal·len en els espais concorreguts -per exemple al costat de les passeres de fusta- elements de grans dimensions com puntes de cigarretes, pals de gelat, xiclets, pipes o taps d'ampolla per tal de recordar que són els residus més habituals que hi ha a la sorra.

Segons va informar ahir el consistori, simultàniament s'aprofita l'acció per traslladar en aquests punts l'equip de neteja manual, format per dues persones, que es dediquen a recollir aquests petits elements que la gran maquinària no pot enretirar. També es reparteixen entre els usuaris els 20.000 cendrers de platja reutilitzables elaborats i distribuïts pel consistori. En total ja s'han fet cinc sessions durant el mes de juliol i es repeteix també durant cinc jornades més.

Sobre el manteniment i neteja generals, es divideix el litoral del municipi en sis sectors. Cada matinada, la gran maquinària neteja els espais. També hi ha equips d'operaris amb quads en doble torn, de matí i tarda, un equip autònom de manteniment d'intervenció immediata, i una brigada per a la retirada manual de residus, a més d'una barca del consistori per netejar l'aigua en doble torn, i una segona embarcació per netejar zones de difícil accés.