Treuen a licitació la redacció del projecte per fer el nou centre cívic de Castell d'Aro

L'edifici s'ubicarà en els terrenys de l'actual escola Vall d'Aro, que s'enderrocarà i traslladarà al centre que s'està construint

05.08.2015 | 15:15
Treuen a licitació la redacció del projecte per fer el nou centre cívic de Castell d'Aro

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha tret a licitació aquest dilluns la redacció del projecte d'enderroc i del projecte de construcció del nou centre cívic de Castell d'Aro. L'edifici s'ubicarà en el mateix espai que ara ocupa l'escola Vall d'Aro i que es traslladarà al nou centre educatiu que s'està construint. El contracte de licitació té un preu de 130.000 euros, IVA inclòs, i els interessats poden presentar ofertes fins al 18 d'agost. Un cop adjudicada la redacció del projecte, el guanyador tindrà set mesos per presentar-lo al consistori i hauran hagut d'incorporar un procés participatiu per definir l'equipament.
Amb aquest contracte, l'equip de govern de Castell-Platja d'Aro tira endavant un dels projectes esperats d'aquest mandat, el qual feia anys que estava en previsió. El centre cívic de Castell d'Aro estava supeditat a la nova escola Vall d'Aro, actualment en construcció.
L'Ajuntament i la Generalitat havien arribat a un acord segons el qual el consistori pagava part de les obres de la nova escola a canvi que Ensenyament desafectés els terrenys del CEIP?Vall d'Aro per fer un equipament sociocultural. Amb la nova escola ara en construcció, l'Ajuntament acaba d'iniciar el procés per fer el centre cívic en l'espai que quedarà alliberat.
En concret, uns 825 metres quadrats (m2)?dels terrenys estan ocupats per l'edifici del Col·legi Vall d'Aro, de la Plaça Poeta Sitjà de Castell d'Aro, format per diverses naus. L'edifici es tancarà i enderrocarà perquè l'immoble i les seves instal·lacions han quedat obsoletes, segons especifica el plec de prescripcions tècniques publicades aquest dilluns. Afegeix que el nou edifici serà l'equipament sociocultural de Castell d'Aro i que estarà destinat a diferents activitats d'entitats i associacions culturals, ocuparà 755 m2 a la planta baixa i 412 m2 a la planta pis i el solar tindrà accés a la Plaça Poeta Sitjà.

Culminar el procés participatiu
Segons va explicar ahir el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Solé, qui finalment s'encarregui de redactar el projecte haurà de «culminar el procés de participació» per definir els espais i usos del nou centre cívic. En una primera trobada participativa ?«hauran de copsar les inquietuds i necessitats» dels futurs usuaris sobre què volen que hi hagi a l'equipament per veure després «com es plasma en el projecte».
Posteriorment, tindria lloc una nova trobada per presentar el projecte al públic. Un cop aprovat, s'iniciaria l'adjudicació de les obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema