Un grup de brètols van robar la matinada de dimarts a dimecres l'estelada que oneja des de fa anys dalt d'un màstil del castell de Begur, a la part més alta del poble. A més, van aparèixer unes pintades amb la inscripció «fora estelada». Davant aquests fets, l'Ajuntament es planteja instal·lar una càmera de videovigilància al castell i avui al matí tornaran a hissar l'estelada

Segons va informar ahir l'Ajuntament en un comunicat, els fets van passar la nit d'aquest passat dimarts a dimecres. El consistori va detectar que «alguns brètols» havien robat l'estelada que fins ara hi havia onejant al màstil del castell del municipi, a la part alta del poble. A més, va aparèixer unes pintades que totes deien «fora estelada». Dimecres, la brigada municipal ja va iniciar els treballs per eliminar-les començant per les que hi ha a l'inici del tram de vianants d'accés a la fortificació i s'avançarà en la resta els pròxims dies.

El govern de Begur tornarà a hissar l'estelada, que ja fa uns quants anys que hi oneja, avui partir de dos quarts de deu del matí. En paral·lel, el consistori va assegurar ahir, en declaracions a Catalunya Informació, que es plantegen instal·lar una càmera al castell.