El grup municipal d'UPM a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha demanat a tots els partits amb representació al Congrés dels Diputats que presentin una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE)?per «elaborar i executar de forma urgent un projecte definitiu d'assentament i regeneració de la platja i del passeig marítim dels Griells, a l'Estartit». En un comunicat, UPM considera que la situació a la platja s'ha agreujat «d'una forma alarmant» i «posa en perill la seguretat del passeig». Alhora critiquen la posició «tova» que ha tingut fins ara el consistori.

Actualment, el govern espanyol ha presentat els PGE de 2016 i es troben en fase de presentació i posterior aprovació, recorden des d'UPM. Per això, es dirigeixen als partits amb representació al Congrés «per demanar-vos que demaneu incloure-hi una esmena» per «elaborar i executar de forma urgent un projecte definitiu» per a la platja de Griells. En aquest sentit, afegeixen que en els «darrers anys la problemàtica d'aquesta platja s'ha agreujat d'una forma alarmant, fins al punt que avui cada temporal posa en perill la seguretat del passeig i per tant, de les propietats i persones que viuen al Griells».

A més, «entenem que fins avui l'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tingut una posició, al nostre entendre, massa tova en aquesta problemàtica i no ha acabat d'exercir la pressió i la convicció necessàries davant del govern estatal, en concret davant del Ministeri de Medi Ambient de qui depèn directament aquesta competència».

«Aquesta passivitat -prossegueixen des d'UPM- ens ha portat a aquest moment crític en el qual cal resoldre la degradació de la façana litoral d'aquesta zona amb urgència si no volem patir danys irreparables en els propers mesos».

Finalment, la formació assegura que «la situació actual no admet cap més demora, ja que avui ningú ens pot assegurar que la primera llevantada no rebenti un passeig ja esquerdat i que encara fa de contenció i de protecció d'aquesta urbanització», sentencien.