El grup Mifas que gestiona la zona blava de Palamós va presentar ahir al Passeig del Mar una nova manera de fer el control de les zones de pagament de la localitat amb una cadira de rodes «segway» adaptada, una prova pilot durant l'estiu que permetria obrir oportunitats de treball per inserir a les persones amb mobilitat reduïda.

Duran uns dies d'estiu, controladors de la zona blava de Palamós fan servir una cadira segway adaptada per valorar la seva futura implementació. Segons el president de Mifas, Albert Carbonell, el principal objectiu és que les persones amb mobilitat reduïda puguin optar al lloc de treball de controlador d'estacionament regulat i realitzin la seva tasca d'una manera més àgil, senzilla i adaptada a les seves necessitats.

La principal novetat és que aquesta cadira de rodes no és la convencional, sinó que és una alternativa innovadora a la cadira de rodes elèctrica tradicional i que gràcies a la seva tecnologia d'estabilització, es manté en perfecte equilibri sobre dues rodes i obre una nova dimensió en el camp de la mobilitat personal. D'aquesta manera, és apta per a persones amb mobilitat reduïda o usuàries de cadira de rodes, i permetrà que, persones que fins ara no podien realitzar aquesta feina per la seva discapacitat, ara la puguin fer.

Segons Mifas, la incorporació de la cadira segway obre les portes a un elevat nombre de persones amb mobilitat reduïda i inscrites a la borsa laboral de Mifas, que a partir d'ara, podran optar al lloc de treball de controlador d'estacionament de vehicles sense problemes per fer llargs recorreguts.

En l'acte d'ahir, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, va destacar la voluntat del consistori de fer un municipi més accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. En la presentació també hi va ser preset el director comercial de «Válida sin barreras», Albert Vila.

Per fer la prova pilot , Mifas, entitat de referència a les comarques gironines que defensa els interessos de les persones amb discapacitat física, ha arribat a un acord de col·laboració amb l'empresa Válida sin barreras, firma especialitzada en solucions per a l'accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, molt vinculada a l'entitat, ja que és empresa patrocinadora de l'equip de bàsquet en cadira de rodes.

Palamós ha estat la primera població on s'ha usat l'aparell per fer la prova pilot, una experiència molt positiva que ha permès veure els beneficis de la seva implementació, segons va destacar el grup Mifas. Passats un dies, la prova pilot es realitzarà a d'altres zones blaves gestionades pel grup.

El Grup MIFAS actualment té una plantilla de 232 treballadors.