Els Agents Rurals han enxampat aquesta setmana un pescador furtiu, de nacionalitat francesa, que estava pescant en una zona prohibida dins la Reserva Natural Parcial Marina de les Illes Medes, a Torroella de Montgrí. Els fets es van produir quan els agents van ser alertats de situació pels membres d'una embarcació d'excursions marítimes de l'Estartit. Els agents van denunciar l'home, que feia pesca subaquàtica, i que portava quatre quilograms de peix: un déntol, un sard, tres rogers i dues llisses. En el que va d'any els Agents Rurals han fet 85 actuacions en aquesta zona protegida i vuit d'elles han acabat amb denúncia.

Els fets van succeir aquesta setmana passada. Els membres d'una embarcació d'excursions marítimes de l'Estartit van alertar al personal del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter sobre la presència d'un pescador subaquàtic a la zona de la Meda Xica, dins la Reserva Natural Parcial Marina de les Illes Medes, on està prohibit pescar. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diversos efectius dels Agents Rurals qui, amb la col·laboració del personal del parc van poder localitzar i enxampar el pescador que va ser denunciat. També li van comissar estris de pesca i els 4 quilos de peix que havia capturat. En concret, l'home havia agafat un déntol, un sard, tres rogers i dues llisses.

El pescador furtiu era de nacionalitat francesa i s'havia desplaçat fins a les Medes des de Palamós, amb una embarcació de lloguer. Les primeres persones que van detectar-lo van explicar que era perfectament conscient que allà no s'hi podia pescar, ja que intentava amagar el peix sota l'aigua mentre li cridaven l'atenció.

En total, des de principi d'any els Agents Rurals han realitzat 85 actuacions a la zona protegida de les Illes Medes, vuit d'elles han acabat amb persones denunciades per infraccions de pesca i immersions sense autorització.

Des del Departament d'Agricultura van assenyalar que les Illes Medes tenen el perímetre de la reserva correctament senyalitzat i, per tant, tots els navegants saben que es troben en una zona protegida on no es permet pescar. La immersió en aquesta zona està regulada i controlada i cal obtenir la corresponent llicència a les oficines del Parc Natural o bé a través d'un centre de busseig autoritzat.