Responsables i tècnics municipals de Torroella de Montgrí es van reunir ahir al matí a l'Ajuntament amb una comissió de veïns de la urbanització El Griells per tractar la problemàtica que afecta el passeig marítim a conseqüència de la desaparició d'una important franja de platja. L'objectiu final serà proposar a l'Estat diferents alternatives per intentar recuperar la platja dels Griells, va informar l'Ajuntament en un comunicat.

Segons van explicar, la reunió de treball va tenir una caràcter tècnic, i va servir per explorar i posar sobre la taula les alternatives per poder resoldre la situació, tant pel que fa al retrocés de la sorra, com per garantir la seguretat i l'estabilitat del passeig marítim. Els representants veïnals han creat una comissió tècnica integrada per un grup de professionals del món de l'urbanisme i el territori, que tenen habitatges a la urbanització. A través d'aquesta plataforma volen aportar els seus coneixements a la resolució de la problemàtica.

L'Ajuntament va valorar molt positivament l'oferiment, i es va acordar que aquesta comissió treballarà coordinadament amb els serveis tècnics municipals per elaborar un avantprojecte, amb varies opcions, que presentaran a l'Estat.

La trobada va estar presidida per l'alcalde, Jordi Cordon, i també va comptaramb l'assistència de la regidora d'Urbanisme, Sandra Bartomeus, del regidor de Turisme i Platges, Francesc Puig, i del president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau. En aquesta trobada, va explicar l'Ajuntament, l'alcalde ha relatar als veïns quines havien estat les gestions i actuacions realitzades per l'Ajuntament els darrers anys i les que es tenen programades de manera imminent.

En aquest sentit, els va informar que el mes de setembre es reunirà personalment a Madrid amb responsables de Costes per tractar el tema, que considera una prioritat, sobretot pel que fa a la seguretat de la primera línia d'habitatges. Cordon va recordar que el retrocés de la platja s'ha accelerat molt ràpidament els darrers anys, fins al punt que les aportacions de sorra ja són poc efectives, perquè el mar se l'emporta. Això fa que no es disposi d'un element de seguretat davant les llevantades, i que el mar impacti a l'escullera.

Per tot això, va dir entendre la preocupació dels veïns i diumenge anirà a la concentració convocada pels veïns a les 11 hores per fer-los costat i expressar que és un tema urgent que no només afecta els propietaris de la zona sinó l'interès general, tot i recordar que la competència per actuar a la franja litoral i al mar és de l'Estat.