Torroella distingeix Jordi Bellapart, Josep Morraja i l´entitat Teatre Medes Montgrí

El ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2015, el màxim distintiu cívic de la vila

17.08.2015 | 07:23
L´associació de Teatre Medes Montgrí, un dels distingits aquest 2015.
L´associació de Teatre Medes Montgrí, un dels distingits aquest 2015.

El ple de Torroella de Montgrí va aprovar dijous la concessió de les Medalles del Montgrí 2015 a l'Associació de Teatre Medes Montgrí (el 2013 van celebrar el desà aniversari), a Josep Morraja (un dels promotors l'any 1982 de l'associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella i primer president del Bàsquet Club Torroella) i a Jordi Bellapart (activista cultural, exregidor i membre fundador, president i ànima del Cine Club Torroellenc i el Cinema Montgrí).

La Medalla del Montgrí és el màxim distintiu cívic que concedeix l'Ajuntament des del 1986 (es va instituir per acord de Ple el 23 de desembre de 1985) amb l'objectiu de reconèixer les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. Segons va informar ahir el consistori, l'acte institucional de lliurament se celebrarà el dilluns 24 d'agost, a les sis de la tarda, a l'auditori del Museu de la Mediterrània, en el marc dels actes de la Festa Major de Sant Genís.

Jordi Bellapart i Roig està estretament vinculat a la vida social, política i cultural de la vila. Ha dedicat molts anys de la seva vida al municipi, ja sigui des de la seva activitat a l'Ajuntament en diversos equips de govern, a entitats locals -en especial al Cine Club Torroellenc-, i col·laborant i participant en diversos projectes culturals.

Per la seva part, Josep Morraja i Ecala ha estat, al llarg de la seva vida, una persona molt vinculada a diferents entitats municipals, va formar part durant molts anys de l'AMPA del Col·legi Sant Gabriel. També ha estat fundador d'entitats com el Bàsquet Club Torroella, del qual fou el seu primer president, i de l'Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella de Montgrí. També ha format part d'altres entitats com de l'Associació Llar de Jubilats El Recer i sempre ha mostrat compromís amb la vida política d'aquest municipi.

Finalment, l'associació de Teatre Medes Montgrí és una entitat fundada l'any 2004 amb l'objectiu de difondre i promocionar el teatre al municipi de Torroella de Montgrí-l'Estartit. Des de l'any 2006, l'entitat organitza la Mostra de Teatre de Torroella de Montgrí-l'Estartit amb una programació d'obres de diferents companyies amateurs i de teatre aficionat vingudes d'arreu de les comarques gironines. També ha estat sempre oberta a col·laborar en diferents projectes a la vila, com la Festa dels Reis de l'Estartit, la Fira en el Record o la festa de Santa Llúcia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Es reactiva la recerca per mar i els Mossos investiguen les càmeres de la zona per mirar si els...

Les obres del Molinet a l´Estartit no s´acabaran fins l´abril

Les obres del Molinet a l´Estartit no s´acabaran fins l´abril

L'Estat admet retards i espera que no hi hagi més inconvenients - L'Ajuntament reclama una solució...

El «Sueldazo» de l´Once reparteix un premi de 20.000 euros a Sant Feliu

Es va vendre el cupó premiat amb la terminal de punt de venda

Calonge apuja a 7.000 € l´aportació a l´associació de comerciants

El conveni té com a objectiu potenciar la capacitat de promoció del municipi i de la seva economia

Enllaços recomanats: Premis cinema