A plena llum del dia, un jove va fer una estrebada a una dona mentre estava passant per sota d'un passatge del centre de la Bisbal d'Empordà. Li va robar ràpidament la bossa de mà i la dona va alertar al telèfon d'emergències 112. La comissaria de Mossos va rebre l'alerta i va informar-ne la Policia Local de la Bisbal. Ràpidament, els agents municipals van muntar un dispositiu de recerca i als pocs minuts un motorista de la Policia Local va veure un home que s'ajustava a la descripció donada per la víctima.

El moment de tensió i violència va venir quan l'agent de la Bisbal va intentar identificar l'individu però aquest li va etzibar un cop de puny i va començar a córrer per fugir. Ràpidament, el policia amb el reforç d'una altra patrulla de la Bisbal van trobar-se l'individu a l'altura del carrer Penya Bisbalenca. L'home a més, va mostrar molta resistència abans no va quedar detingut.

Pel que fa a la bossa de mà, els agents la van poder recuperar un carrer proper al lloc dels fets. El jove detingut és Youssef A. de 20 anys i veí de la Bisbal d'Empordà. Va quedar arrestat com a presumpte autor d'un robatori amb violència i/o intimidació i per un altre delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat pels fets del carrer Penya Bisbalenca on va haver-hi l'agressió.

Els fetses remunten a quarts de cinc de la tarda i la dona va patir l'estrebada al passatge que hi ha entre la plaça Joan Carreras Dagas i el ?carrer Ramon de Cabrera d'aquesta ciutat. e.b. la bisbal d'empordà

Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris a la costa catalana després que els Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà detinguessin els seus tres membres. Segons la policia ha quedat constatat que cadascun dels joves tenia un paper a l'organització.

Els van exampar després que es denunciés un furt en una botiga de ceràmiques de la Bisbal i els veiessin sortir d'una joieria. En un sol dia van arribar a fer quatre furts entre establiments de la Bisbal i de Palafrugell.

Els tres joves, d'entre 22 i 24 anys, tots de nacionalitat romanesa i veïns de Badalona, van quedar imputats com a presumptes autors de quatre delictes de furts i un delicte de pertinença a grup criminal. A més, un d'ells tenia vigent una ordre de detenció i ingrés a presó.

Els detinguts, amb antecedents per fets similars, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà. El jutge va decretar l'ingrés a presó de la persona que tenia l'ordre de detenció i la llibertat amb càrrecs dels altres dos.

Els fets es remunten al dilluns 3 d'agost. Hi va haver quatre furts en establiments comercials de les poblacions de la Bisbal d'Empordà i Palafrugell. D'entrada, cap a les dues del migdia, els Mossos d'Esquadra van ser alertats que algú havia furtat un telèfon mòbil de l'interior d'una botiga de ceràmica de la Bisbal.

Després d'una recerca per la zona, els agents van localitzar tres persones que coincidien amb la descripció dels autors del furt. Un era dins d'un vehicle estacionat i els altres dos sortien d'una joieria.

Els policies van identificar-los tots tres i van escorcollar el vehicle. A l'interior hi van trobar diners en efectiu i objectes de dubtosa procedència. Es dóna el cas que, a més, un d'ells tenia vigent una ordre de detenció i ingrés a presó.

La patrulla va detenir els tres homes i els va traslladar a dependències policials. Els altres tres furts es van cometre el mateix dia 3 d'agost en un antiquari de la Bisbal d'Empordà i en un restaurant i una botiga d'alimentació de la població de Palafrugell.

Un conductor i dos lladres

Després de diverses indagacions, els Mossos de la comissaria de la Bisbal van esbrinar que els tres joves formarien part d'un grup criminal especialitzat a cometre delictes contra el patrimoni en poblacions costaneres del litoral català. Cadascun d'ells tenia un rol determinat; un feia de conductor i els altres dos efectuaven les sostraccions. Un dels tres detinguts va entrar a presó després de declarar davant del jutge, ja que comptava amb una ordre de detenció i ingrés a presó.