Una comissió estudiarà millores a les urbanitzacions de Torroella

L'objectiu és avaluar-ne cada una per tenir una radiografia de la situació i promoure'n l'adequació

17.08.2015 | 07:23

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar en l'últim ple crear una comissió de seguiment per a l'estudi i diagnosi de les urbanitzacions. Segons va informar el consistori, es tracta d'un òrgan presidit per l'alcalde i integrat per un representant de cada grup municipal i per tècnics de l'Ajuntament. Tindrà com a objectiu principal avaluar la situació de les urbanitzacions, especialment les no recepcionades i amb més dèficits en els serveis bàsics. Així, es busca tenir una radiografia de quina és la seva situació, per promoure actuacions que permetin la seva adequació i posada al dia.

A l'Estat, una part de les urbanitzacions, i especialment les construïdes entre l'entrada en vigor de la Ley del suelo y ordenación urbana (1956) i la de la Llei de protecció de la legalitat urbanística (1981), no estaven prou regulades pel planejament vigent, ja que, tot i que se'n feien usos urbans, sovint es trobaven emplaçades en sòls no classificats com a tals. Si bé en molts casos propietaris i ajuntaments van ser capaços d'endegar les actuacions per resoldre aquestes situacions, un percentatge gran tenen mancances, en alguns casos, greus, va explicar l'Ajuntament.
Ara, amb la creació de la comissió, Torroella vol abordar el problema d'una manera integral, amb visió de conjunt i amb el consens polític. El funcionament concret de la comissió es precisarà un cop s'hagi constituït i tots els membres puguin fer les seves aportacions. Com a punt de partida, però, es pretén dedicar sessions monogràfiques a cadascuna de les urbanitzacions, per avaluar-les i poder establir un calendari d'actuacions i prioritats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema