Prop de 200 places noves de zona blava a Sant Antoni de Calonge

En total ja hi ha 1.601 places de pagament al municipi, de les quals 1.463 al nucli costaner i 137 a Calonge

17.08.2015 | 07:23

Sant Antoni de Calonge té aquest estiu més places de zones blaves que mai. Els usuaris, sobretot visitants però també propietaris de segones residències que no paguen l'impost de circulació al municipi, han vist com els carrers s'han tenyit de blau. Algunes alternatives gratuïtes, com una parcel·la municipal a l'avinguda Pau Casals (a pocs metres de Torre Valentina), aquests dies s'omplen a vessar.

La major part del nucli de Sant Antoni queda ubicat entre el mar i l'avinguda de Catalunya, la gran via que porta fins a Palamós. L'aparcament en aquesta zona és gairebé del tot de pagament. Així és després que l'Ajuntament hagi incorporat aquest estiu 200 noves places de zona blava, sobretot a la part de Torre Valentina, que funcionen del 15 de juny al 15 de setembre. Fins fa poc es podien trobar places gratuïtes, per exemple al voltant del súper BonPreu.

Ara, però, per trobar aparcaments de franc cal deixar el vehicle a l'entrada de Sant Antoni. En concret, des de l'avinguda de Catalunya cap amunt (en direcció a Calonge) com per exemple l'avinguda de la Unió que uneix els dos nuclis. Un cop es creua l'avinguda de Catalunya en direcció al mar, la zona blava s'apodera de la vila.

Amb les 200 noves places de pagament el municipi ja té un total de 1.601 places de zona blava, de les quals 1.463 són a Sant Antoni i 137 a Calonge. En canvi, un municipi veí com Palamós, amb 17.805 habitants (dades de 2014), té 444 places de zona blava i 708 previstes de zona verda, aquestes últimes gratuïtes en el cas que es pagui l'impost de circulació a Palamós.

En el cas de Calonge, un municipi d'uns 10.700 habitants, les persones que paguen l'impost de vehicles al municipi també tenen la zona blava gratuïta. En concret, segons dades de l'Ajuntament, actualment aquesta mesura beneficia a un total de 8.258 vehicles.

La incorporació de noves places de zona blava busca augmentar la rotació de vehicles que, per aquestes dates, omplen el municipi i dificulten la recerca d'aparcament. Com a novetat d'enguany, al migdia no s'ha de pagar, per facilitar l'estacionament a l'hora de dinar.

Així, l'horari de pagament va des de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores. El preu per aparcar és de 0,5 euros mitja hora; 1 euros una hora i 2 euros dues hores. De fet, el temps màxim d'estada dels vehicles és de dues hores, i a partir de llavors cal renovar el tiquet, una de les possibles molèsties per als visitants que passen tota la jornada a la platja.En cas de sanció, es pot anul·lar per 6 euros si es paga abans de les 24 hores.

L'alternativa gratuïta és, doncs, deixar el cotxe a l'entrada de Sant Antoni de Calonge, havent de caminar uns pocs minuts més per arribar fins a la platja. O bé, es poden buscar els pocs espais disponibles, com per exemple la parcel·la municipal habilitada com a aparcament gratuït a l'avinguda Pau Casals, en plena Torre Valentina i a pocs metres del mar, un espai que en aquestes dates està ple a vessar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places
Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

Sant Feliu de Guíxols projecta un aparcament de 600 places

El govern engega el procés perquè sigui una realitat en dos anys i s'enterri el debat de fer-lo...

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Enllaços recomanats: Premis cinema