Sant Antoni de Calonge té aquest estiu més places de zones blaves que mai. Els usuaris, sobretot visitants però també propietaris de segones residències que no paguen l'impost de circulació al municipi, han vist com els carrers s'han tenyit de blau. Algunes alternatives gratuïtes, com una parcel·la municipal a l'avinguda Pau Casals (a pocs metres de Torre Valentina), aquests dies s'omplen a vessar.

La major part del nucli de Sant Antoni queda ubicat entre el mar i l'avinguda de Catalunya, la gran via que porta fins a Palamós. L'aparcament en aquesta zona és gairebé del tot de pagament. Així és després que l'Ajuntament hagi incorporat aquest estiu 200 noves places de zona blava, sobretot a la part de Torre Valentina, que funcionen del 15 de juny al 15 de setembre. Fins fa poc es podien trobar places gratuïtes, per exemple al voltant del súper BonPreu.

Ara, però, per trobar aparcaments de franc cal deixar el vehicle a l'entrada de Sant Antoni. En concret, des de l'avinguda de Catalunya cap amunt (en direcció a Calonge) com per exemple l'avinguda de la Unió que uneix els dos nuclis. Un cop es creua l'avinguda de Catalunya en direcció al mar, la zona blava s'apodera de la vila.

Amb les 200 noves places de pagament el municipi ja té un total de 1.601 places de zona blava, de les quals 1.463 són a Sant Antoni i 137 a Calonge. En canvi, un municipi veí com Palamós, amb 17.805 habitants (dades de 2014), té 444 places de zona blava i 708 previstes de zona verda, aquestes últimes gratuïtes en el cas que es pagui l'impost de circulació a Palamós.

En el cas de Calonge, un municipi d'uns 10.700 habitants, les persones que paguen l'impost de vehicles al municipi també tenen la zona blava gratuïta. En concret, segons dades de l'Ajuntament, actualment aquesta mesura beneficia a un total de 8.258 vehicles.

La incorporació de noves places de zona blava busca augmentar la rotació de vehicles que, per aquestes dates, omplen el municipi i dificulten la recerca d'aparcament. Com a novetat d'enguany, al migdia no s'ha de pagar, per facilitar l'estacionament a l'hora de dinar.

Així, l'horari de pagament va des de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores. El preu per aparcar és de 0,5 euros mitja hora; 1 euros una hora i 2 euros dues hores. De fet, el temps màxim d'estada dels vehicles és de dues hores, i a partir de llavors cal renovar el tiquet, una de les possibles molèsties per als visitants que passen tota la jornada a la platja.En cas de sanció, es pot anul·lar per 6 euros si es paga abans de les 24 hores.

L'alternativa gratuïta és, doncs, deixar el cotxe a l'entrada de Sant Antoni de Calonge, havent de caminar uns pocs minuts més per arribar fins a la platja. O bé, es poden buscar els pocs espais disponibles, com per exemple la parcel·la municipal habilitada com a aparcament gratuït a l'avinguda Pau Casals, en plena Torre Valentina i a pocs metres del mar, un espai que en aquestes dates està ple a vessar.