Un total de 780 persones van participar el dia 6 d'agost a la Jornada esportiva solidària que va tenir lloc a Sant Antoni de Calonge, una jornada que va permetre recaptar un total de 1.686 euros. Aquesta activitat es va organitzar en quatre proves diferents i va començar a les nou del matí amb la travessa de natació per la badia de Sant Antoni, una prova que començava a Torre Valentina i ?arribava a la platja de Sant Antoni en la que van partipar 164 persones.

La diada va continuar a les sis de la tarda amb la Milla Urbana pel passeig Josep Mundet en la qual van partipar 210 persones. A les nou del vespre va ser el tret de sortida de la caminada nocturna de vuit quilòmetres amb 166 participants. El punt i final fou els 5 Km Night Run amb un total de 240 participants.

Aquesta segona edició de la jornada esportiva solidària tenia com a objectiu captar fons per poder finançar la investigació per lluitar contra l'atàxia de Friederich, una malatia poc comuna que pateix una veïna de Calonge, la Mireia Gómez. Del preu de les inscripcions a les diverses activitats es van destinar dos euros a aquesta causa solidària, de manera que finalment es van aconseguir recaptar 1.560 euros. A aquesta xifra s'hi han sumat 126 euros més per part de l'organització i que ara l'alcalde de Calonge Jordi Soler ha entregat a la fundació Stop-FA, que gestiona el micromecentatge per finançar el projecte d'investigació per lluitar contra l'Atàxia de Friedreich.

L'atàxia de Friedreich és una malaltia neurogegenerativa que es comença a desenvolupar entre els cinc i es 15 anys d'edat. Ara la investigació que hi ha en marxa per trobar una cura a aquesta malaltia té com a objectiu generar uns virus modificats genèticament (virus adenoassociats) que, introduïts a les neurones, aconsegueixin que la frataxina es produeixi de manera normal i ha de permetre aturar els simptomes d'aquesta malaltia. El projecte està liderat pel doctor Antoni Matilla, de la Unitat de Neurogenètica Bàsica i Traslacional de l'Hospital Germans Trias i Pujol i compta amb la participació d'un equip de la UAB.