Un incendi ha calcinat aquest dijous a la matinada quatre embarcacions del port de Platja d'Aro (Baix Empordà). Segons els Bombers de la Generalitat, el foc s'ha produït a les 06.30 hores i ha afectat diverses embarcacions amarrades a prop del carrer Punta Prima d'aquest municipi. Fins al lloc s'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers, juntament amb una dotació del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtics. La tasca dels efectius ha consistit a separar les barques afectades de la resta per evitar la propagació del foc i, posteriorment, procedir a l'extinció. A més, s'han col·locat a dins l'aigua diverses barreres protectores per contenir la possible fuita de combustible dels dipòsits.

El foc s'ha donat per extingit poc després de les sis de la matinada. Finalment, tres iots han quedat calcinats i un quart ha patit una afectació parcial. Cap persona ha resultat ferida.

El foc s'ha donat per extingit poc després de les sis de la matinada. Finalment, tres iots han quedat calcinats i un quart ha patit una afectació parcial. Cap persona ha resultat ferida.

Prealerta del Pla Camcat

Tot i que el Port d'Aro ha assegurat que, en principi, no hi ha hagut cap fuita de combustible, com a mesura preventiva s'han instal·lat les barreres de contenció i mantes d'absorció. Per aquesta raó, en cas de produir-se un vessament, el combustible quedaria contingut per les barreres dins del port i no afectaria la costa. A més, Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d'emergències per contaminació accidental de les aigües marines a Catalunya el Camcat.

Arran del foc, el telèfon d'emergències 112 ha rebut poc abans de dos quarts de cinc de la matinada dotze trucades que alertaven de l'incendi de quatre embarcacions al Port d'Aro. Fins al lloc s'hi ha desplaçat vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat, juntament amb una dotació del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtics. Els Bombers han separat les barques afectades de la resta per evitar la propagació del foc i, posteriorment, procedir a l'extinció. Per fer-ho han comptat amb el suport de Salvament Marítim i poc després de les sis de la matinada s'ha donat el foc per extingit.

A conseqüència del foc tres de les quatre embarcacions afectades han quedat enfonsades. Les barques es preveu que seran reflotades durant aquest dijous perquè estan en una zona de fàcil accés i no superen els 12 metres d'eslora.

Tot i que cap persona ha resultat ferida en l'incendi, fins al lloc s'hi ha desplaçat una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Des que s'ha produït aquest accident el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat ha estat en contacte permanent amb els responsables del Port d'Aro i Ports de la Generalitat, amb l'Ajuntament de Castell - Platja d'Aro a través de la policia local i els cossos d'emergència actuants. A més, s'ha informat dels fets a l'Agència Catalana de l'Aigua ACA.

En l'incident han treballat Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Mossos d'Esquadra, SEM, Policia Local de Castell - Platja d'Aro i el personal del Port d'Aro i del Club Nàutic.