L'Obra Social la Caixa, la Diputació de Girona i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter estan duent a terme la substitució de l'antiga tanca de la franja litoral de Radio Liberty, a la platja dePals, que estava en molt mal estat, per una tanca nova cinegètica. A més, està previst eliminar-hi espècies de flora invasora.

Cinc persones del Centre Especial de Treball Tramuntana, centre ocupacional que depèn del Consell Comarcal del Baix Empordà, estan realitzant les tasques de retirada de la tanca vella, col·locació de la nova i eliminació de flora invasora.

Els treballs s'emmarquen dins del conveni de col·laboració entre la Diputació i l'Obra Social la Caixa adreçat a conservar i millorar els espais naturals de la demarcació de Girona, alhora que es fomenta la inserció laboral de persones en risc d'exclusió social.

El passat mes de juliol es van iniciar els treballs de retirada de l'antiga tanca ubicada a la franja litoral de Radio Liberty. La tanca, que envoltava la totalitat de la finca, que és propietat del Ministeri de Medi Ambient, presentava un estat molt deficient en tot el seu recorregut d'1,5 quilòmetres de longitud del front litoral. Actualment, s'hi està posant una nova tanca per protegir l'espai. Els treballs també preveuen la retirada manual de Carpobrotus edulis, una espècie de planta invasora característica del litoral català que té greus efectes en la flora autòctona.

Amb el pas del temps, la tanca de Radio Liberty s'havia deteriorat molt. Diversos trams estaven totalment caiguts i sobresortien de la sorra al costat del camí de vianants, cosa que suposava un perill per als visitants d'aquest espai.

L'Obra Social la Caixa i la Diputació de Girona s'han encarregat de contractar els treballs de retirada de l'antiga tanca i de col·locació d'una de nova a una empresa d'inserció social, mentre que el Parc Natural ha subministrat el material necessari per col·locar la nova tanca. Per la seva banda, l'Ajuntament de Pals ha gestionat els residus de la tanca vella. El cost total de l'actuació és de 14.310 euros, amb una repercussió del 21% d'IVA.