El ple de l'Ajuntament de Begur va aprovar inicialment dimarts, per unanimitat, el reglament d'accés als mitjans públics de comunicació d'àmbit local als diferents grups municipals que integren el consistori. La proposta del nou govern, integrat per JxBE-ERC, Bloc Municipal i PSC, dóna sortida a les dues mocions aprovades pel ple del mes de febrer passat que van ser presentades per Marià Renart, aleshores a l'oposició per Solidaritat Catalana per la Independència. El reglament, elaborat des de l'àrea de Cultura, permet a cada grup polític, inclòs CiU, a l'oposició, tenir un espai als tres mitjans que té l'Ajuntament: el butlletí Es Pedrís Llarg, l'emissora Ràdio Begur i el web begur.cat. «Hem decidit alliberar d'aquesta restricció que hi havia fins ara als grups municipals», ha dit l'alcalde, Joan Loureiro.

A Es Pedrís Llarg, cada grup tindrà un espai repartit de forma igualitària independentment de la seva representació en nombre de regidors. L'espai tindrà un màxim de 2.500 caràcters (espais inclosos). A Ràdio Begur, l'espai serà en proporcionalitat a la seva representació municipal. Així, cada grup disposarà, un cop al mes, un màxim de 30 minuts, més 5 minuts addicionables per cada regidor electe. Al web begur.cat es penjaran els enllaços amb les respectives pàgines web dels grups municipals. A més, també es penjarà al web institucional el butlletí municipal i es podrà escoltar l'emissora municipal per streaming.

"rgan gestor

En tots tres casos hi haurà un òrgan gestor, que estarà format pel tècnic de Cultura, el tècnic de Comunicació i el regidor de l'àrea, si bé en el de la ràdio també hi haurà el seu director. El reglament deixa oberta la porta a l'aparició de nous mitjans de comunicació local, pels quals caldrà després elaborar un annex concret.

Una de les mocions aprovada el febrer passat proposava l'elaboració del reglament d'ús i accés als mitjans públics de comunicació local. La segona moció plantejava la creació d'un espai al web municipal reservat i gestionat pels mateixos grups municipals. Ambdues mocions i el reglament aprovat ara s'adapta a l'article 170.2 del text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya que estableix que el ple ha de garantir la participació dels regidors i grups municipals en els òrgans d'informació i difusió municipal.