La CUP de Sant?Joan-Palamós s'oposa a «la política de privilegis i prebendes» de la qual gaudeixen els regidors de l'Ajuntament de Palamós. Per aquest motiu, l'assemblea de la formació, per mantenir aquesta coherència, ha decidit que el seu regidor, Joan Bohigas, rebutgi el telèfon mobil que la corporació facilita a tots els regidors -l'únic que ho ha fet. La CUP considera que els regidors i partits ja poden assumir la despesa del mòbil amb els diners que perceben de l'Ajuntament. El posicionament del partit és clarament en contra de qualsevol aprofitament que els polítics puguin obtenir de la seva tasca pública. Seguint aquest principi, el mes de juliol Bohigas ja va fer pública la seva declaració de béns i la tornarà a fer quan acabi el mandat.

La CUP especifica que els regidors perceben 503,88 euros per assistència al ple; 29,07 per comissió informativa; a més que els grups municipals cobren 300 euros al mes (si bé tots els partits donen 100 euros als serveis socials) i 25 euros més per cada regidor. Unes retribucions amb les quals no està d'acord la CUP, però que considera suficients perquè els regidors es financiïn una línia de mòbil si ho consideren oportú. A més, la CUP recorda que tots els regidors tenen mòbils particulars, tots els grups disposen d'espais a l'Ajuntament per rebre els ciutadans i, «per tant, creiem que aquesta és una despesa (la dels mòbils municipals) absolutament innecessària que l'Ajuntament s'hauria d'estalviar i que l'assignació que reben els partits i regidors és prou elevada com perquè assumeixin aquesta despesa». La CUP aposta perquè cada grup municipal es contracti les les línies telefòniques que vulgui, però sense cost per l'Ajuntament. Igualment, Bohigas tampoc acceptarà les targetes de presentació que l'Ajuntament posa a disposició de tots els regidors, alhora que també mostra la seva disconformitat amb el fet que l'Ajuntament faciliti entrades gratuïtes als regidors per assistir a actes culturals. A la CUP «no creiem que aquestes actituds serveixin per apropar els ciutadans a la vida política sinó tot el contrari», per la qual cosa «no acceptarà cap prevenda, més pròpia d'altres èpoques que del segle XXI».

L'alcalde, Lluís Puig (ERC), ha comentat respecte a això que les línies de telefonia mòbil municipal que tenen els regidors de Palamós tenen un límit de despesa i sosté que és «una eina de treball que l'Ajuntament ha de facilitar als regidors» perquè puguin dur a terme la seva tasca com a representants públics. Puig ha afegit que el servei del mòbil és com d'altres que facilita l'Ajuntament als regidors, com és connexió d'Adsl a la casa consistorial. Això sí, ha afirmat que «és qüestió de responsabilitat de cada regidor l'ús que en fa».

Quant a l'ús dels diners que es destinen als grups municipals, el batlle ha comentat que els grups han de justificar-ne les despeses, cosa que fiscalitza l'àrea d'Intervenció municipal.