Begur habilita més de 350 places noves d´aparcament

Dues de les finques on s'han disposat són de titularitat privada però les cedeixen gratuïtament

29.08.2015 | 07:51
Zona habilitada a la urbanització Mas Gispert.
Zona habilitada a la urbanització Mas Gispert.

L'Ajuntament de Begur ha habilitat més de 350 noves places d'aparcament a l'entorn del nucli urbà. En concret, les actuacions s'han fet al costat del cementiri, darrere del camp de futbol i en una finca de la urbanització Mas Gispert, a la sortida del nucli en direcció a sa Riera. Fonts de l'Ajuntament han informat que les noves places complementen el miler que ja hi ha i que queden curtes davant la temporada estival i per la Fira d'Indians, el primer cap de setmana de setembre. «De cares a l'estiu del 2016 mirarem de poder habilitar 500 noves places d'aparcament», ha afirmat el primer tinent d'alcalde i responsable de les àrees d'Obres i Serveis, Festes Populars i Participació Ciutadana, Marià Renart.
L'actuació al cementiri municipal, amb 50 noves places, és la més propera al centre del poble de les tres realitzades, ja que està a menys de 5 minuts. L'acció s'ha concretat en la neteja de la finca, que és municipal, amb la corresponent senyalització i il·luminació. El més gran, amb més de 200 places, és el que s'ha fet a la finca arbrada de darrere del camp de futbol. En aquest cas, també s'ha fet la neteja de la finca i s'ha il·luminat. Aquesta finca és privada, però el seu propietari l'ha cedit sense cap cost econòmic per al municipi.
Al Mas Gispert, es guanya cap un centenar d'aparcaments. La finca també s'ha netejat i senyalitzat. I com en el cas de la del camp de futbol, també ha estat cedida temporalment pel seu propietari sense cap cost econòmic. Des dels nous aparcaments de darrere del camp de futbol i del Mas Gispert fins al centre hi ha uns deu minuts.
Begur és un municipi amb una població estable d'uns 4.200 habitants. Però durant l'època estival, la població arriba a l'entorn dels 30.000, segons ha recordat el primer tinent d'alcalde. Per això, el responsable polític també vol encarregar, passat l'estiu, un estudi dels actuals aparcaments existents al nucli en un intent de millorar-los i, al mateix temps,  incrementar el nombre de places.
 Renart ha volgut recordar que també s'han guanyat noves places d'aparcaments a les platges del municipi: s'ha fet una petita acció a l'aparcament d'Aiguablava i un reordenament de l'accés al de la platja Fonda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

Enllaços recomanats: Premis cinema