La companyia elèctrica Endesa ha finalitzat recentment el desmuntatge d'una línia aèria de mitja tensió a Pals per tal de reduir l'impacte de les infraestructures elèctriques en l'entorn urbanístic i millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric als clients d'aquest municipi de la Costa Brava, han informat fonts de l'empresa.

Els treballs, que han suposat una inversió superior als 12.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, han consistit en el desballestament de sis torres metàl·liques i 700 metres de cable a 25 kV -un tram dels quals era antic i feia temps que estava fora de servei- per tal de reduir el seu impacte visual. La línia estava ubicada a la GIV-6502, a la carretera de la platja de Pals i la urbanització Pineda de Pals. L'operació s'ha pogut dur a terme un cop s'ha reconfigurat la resta de la xarxa del municipi per tal de poder absorbir la càrrega i els clients que portava la infraestructura desmantellada.

L'actuació forma part dels plans de manteniment de la companyia a la comarca del Baix Empordà per garantir el manteniment i la millora tecnològica de les infraestructures de mitjana i baixa tensió, han conclòs les fonts de la companyia elèctrica.