Les dues festes locals del municipi de Begur per a l'any vinent seran el dimecres 29 de juny, Sant Pere, que és el patró, i el dilluns 19 de setembre, dins de la festa de Santa Reparada, que és la patrona. Així ho ha acordat el ple municipal reunit dimarts en modificar l'acord de la fixació de les festes que havia acordat inicialment el consistori begurenc el 7 de juliol passat.

La modificació s'ha fet perquè l'Ajuntament havia previst inicialment fer festa, com és tradicional, el 16 de maig, dilluns de Pasqua Granada, coincidint amb les Festes de Primavera de Palafrugell. Però s'ha hagut de canviar després que la Generalitat de Catalunya ha establert que aquest dia sigui festa laboral a Catalunya el 2016 i, per tant, no pot ser festa local.

Davant aquesta situació, s'ha decidit la data del 19 de setembre perquè és quan se celebra la festa de Santa Reparada. La diada de la santa és el 8 d'octubre, però, ja des de fa molt temps, els begurencs van decidir traslladar la festa al tercer cap de setmana de setembre per no coincidir la festa amb la verema. Per la seva banda, l'altra festa es fa per Sant Pere perquè és el patró. La celebració dels dies festius per les festes dels patrons del poble ja s'ha fet en altres ocasions, com per exemple el 2004.