El ple de l'Ajuntament de Begur ha donat suport a la moció proposada per la UGT de creació d'una prestació als aturats majors de 55 anys, que és un dels sectors amb menys perspectives de recuperació d'una activitat laboral i, per tant, de caure a l'exclusió social. La proposta, anomenada Garantia +55, oberta només als desocupats que hagin cotitzat un mínim de 15 anys i hagin exhaurit la prestació per desocupació contributiva, es concreta en una prestació econòmica igual al salari mínim interprofessional vigent, que actualment és de 648,6 euros al mes, i mantenir el còmput de les bases de cotització en la mateixa quantia que la darrera prestació contributiva per desocupació durant la percepció d'aquesta prestació, a efectes del càlcul de les prestacions de Seguretat Social per IP, mort i supervivència i jubilació.

Al mateix temps, la proposta aposta per un salari mínim de 1.000 euros al mes, de cares a apropar als estàndards dictats per la Carta Social Europea; afrontar la gran complexitat i fragmentació dels diferents sistemes de protecció; desestigmatitzar les persones desocupades en general, especialment els majors de 55 anys, i analitzar l'eficiència dels programes d'inserció i apostar per accions d'inserció i de formació amb continguts reals.

Identificacions de la Guerra Civil

En el mateix plenari, el consistori begurenc també va donar suport a dues mocions més. Per un costat, a la moció de suport al banc d'ADN per a les identificacions dels desapareguts a la Guerra Civil. Per l'altre, a la moció de suport al Correllengua 2015 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l'ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.