Demanen 13 anys pel líder d´una banda de lladres silenciosos

Era el cap d'un grup que va entrar a robar a 26 cases de Girona i la Vall d'Aro entre juny del 2012 i març del 2013

02.09.2015 | 15:27

El fiscal demana 13 anys i 4 mesos de presó per a Fatjon Lugja, el líder dels lladres silenciosos considerats els més actius de les comarques gironines. El grup criminal desarticulat l'abril del 2013 estava especialitzat en entrar a les cases de nit, mentre els inquilins dormien. Amb un trepant, feien forats a la paret per on feien passar un filferro que usaven per obrir portes i finestres. Un cop dins, s'enduien diners en efectiu, mòbils, ordinadors, tauletes, roba i joies. Tot, sense despertar les víctimes. El fiscal els acusa de perpetrar 26 robatoris i violacions de domicili. A banda de Lugja, hi ha sis acusats més que s'enfronten a penes d'entre 6 anys i mig i 12 anys i 6 mesos de presó.

Aquest grup de lladres va entrar a robar, segons el fiscal, a 26 cases de Santa Cristina d'Aro, Calonge, Castell-Platja d'Aro, Vidreres, Caldes de Malavella, Girona, Quart i Llagostera entre el mes de juny del 2012 i el març del 2013. Actuaven de forma tan sigil·losa que rarament eren descoberts pels propietaris de les cases. Entraven mentre dormien, arreplegaven tot el que els interessava i marxaven sense fer soroll.

Segons l'escrit d'acusació del fiscal, el líder de la banda és Fatjon Lugja, àlies Mario de Rocco. "Va decidir conformar un entramat criminal dedicat a cometre robatoris en habitatge", apunta l'acusació pública, que afegeix que els dos primers membres del grup van ser els seus dos companys de pis: Alfred Hasa i Eduart Prenga. Vivien plegats a Llagostera.

Els tres localitzaven objectius i duien a terme els robatoris "prevalent-se d'algun accés obert, forçant alguna porta o utilitzant el sistema del trepant i el filferro per aixecar les manetes i poder entrar".

En el grup criminal, a més, Lugjan s'ocupava de contractar persones que feien tasques de transport. Traslladaven els lladres fins a les cases que volien assaltar i després del cop els passaven a recollir. A canvi, rebien alguns dels objectes sostrets durant els robatoris. Els quatre conductors del grups acusats són Roman Mhoyan, Mohamed Ouzanni (l'únic amb antecedents per robatori), Iulian Andrei Laba i Georghe Mihasca.

Amagatall al bosc

Després de cometre un o més robatoris en una nit i per evitar que la policia els enxampés en un control de carretera, duien el trepant, passamuntanyes, sabates i la roba que usaven fins a un amagatall que tenien en una zona boscosa prop del radar de Calonge de la C-31. L'endemà al matí, i sense aixecar sospites, tornaven a recollir les coses.

El botí que s'enduien de les cases el repartien entre els membres del grup, el venien al mercat negre o bé l'enviaven al seu país d'origen, Albània, a través de paquets postals. Al grup també hi havia altres lladres que no han pogut identificar.

El fiscal relata els 26 robatoris i violacions de domicili que sosté que el grup criminal va cometre. El modus operandi sempre és similar, sobretot a les cases on van entrar amb el mètode del trepant.

L'acusació pública atribueix al grup disset robatoris continuats amb força en les coses en casa habitada, nou violacions de domicili en concurs medial amb un furt continuat i un delicte de grup criminal.

Fatjon Lugja s'enfronta a 13 anys i 4 mesos de presó, la pena més alta, perquè li atribueix la participació directa en 23 dels casos. Per a Alfred Hasa demana 12 anys i mig per 16 dels robatoris. Per a Eduard Prenga sol·licita 12 anys i 6 mesos per set dels cops.

Els transportistes s'enfronten a penes de 10 anys i 6 mesos de presó per catorze robatoris (Ramon Mhoyan), 7 anys i 6 mesos per quatre fets i un agreujant de reincidència (Mohamed Ouzanni), 6 anys i mig per quatre robatoris (Iulian Andrei Laba) i 7 anys de presó per a Gheorghie Mihasca per tres dels assalts. El cas arribarà a judici en els propers mesos a l'Audiència de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Analitzaran roba trobada al fons marí de s´Agaró per si és dels desapareguts

Si hi ha el mínim indici que podria ser de la parella desapareguda, la recerca es reprendrà

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

L´encreuament de la C-31 cap a l´Escala tindrà una rotonda l´any que ve

Ricard Font es compromet a estudiar els suggeriments del territori sobre les carreteres i diu que...

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Enllaços recomanats: Premis cinema