L'Ajuntament de Palafrugell ha ampliat el control dels vehicles que accedeixen en determinats carrers, en aquest cas, el Concòrdia. L'operació és la mateixa en què s'ha instal·lat les dues càmeres que controlen la velocitat dels vehicles que circulen per la travessera de Llofriu, les quals posen el semàfor en vermell en el cas que se superi la velocitat marcada, ha explicat l'alcalde Juli Fernández (PSC), que ha afegit que en aquest cas es multa als vehicles que se salten el vermell.

Quant al carrer Concòrdia, Fernández ha concretat que és el mateix sistema que ja hi ha des de fa anys als carrers dels Valls de Palafrugell i Chopitea de Calella: les matrícules dels veïns del carrer o dels que hi tenen l'aparcament es registren, de manera que la càmera detecta els que no estan a la base de dades i se'ls sanciona. Fernández ha comentat que durant un parell de mesos als que accedeixin al carrer Concòrdia en vehicle sense tenir la matrícula registrada se'ls informarà per carta que han comès infracció, però encara no se'ls sancionarà. El batlle ha afegit que s'ha pres aquesta mesura perquè el carrer és estret i a un sol nivell, de manera que hi ha risc per als peatons, el qual es vol reduir traient-hi vehicles.

Juli Fernández ha precisat que la instal·lació dels aparells tant al carrer Concòrdia com a Llofriu no té cap cost per a l'Ajuntament ja que l'empresa que els ha col·locat cobrarà el 26%de la recaptació líquida que s'obtingui de les sancions imposades, de manera que el batlle descarta que hi hagi ?afany recaptatori de la corporació.