L'Ajuntament de Palamós ha de retornar al Govern central 240.000 euros corresponents a la transfarència que va fer-li l'any 2013. Segons ha explicat l'alcalde palamosí, Lluís Puig (ERC), aquests diners els va transferir de més l'Estat a la corporació, de manera que ara reclama que els retorni. En el ple d'aquest dimarts, l'Ajuntament va acordar acollir-se a una de les dues opcions de remborsament que proposa l'Estat: retornar els diners en 120 mensualitats (en deu anys) sense interessos. L'altra opció era tornar els diners en quatre mesos l'any que ve, una elecció descartada ja que podria generar tensions a la tresoreria municipal.

Puig ha comentat que al final de cada exercici el govern central calcula si l'import que ha transferit als ajuntaments aquell any és el que els pertocaria en funció de diferents paràmetres (la població o la taxa d'atur, entre d'altres). Així doncs, després de fer aquests càlculs, el govern de Madrid va arribar a la conclusió que el 2013 va concedir a l'Ajuntament de Palamós 240.000 euros més dels que li pertocaven, que retornarà, com es va acordar dimarts, en deu anys.

El ple també va aprovar amb l'oposició del PSC i Junts per Palamós el projecte de reforma de l'entrada de la Casa de la Vila i la modificació pressupostària d'uns 50.000 euros per tirar-la endavant. Tant la socialista Teresa Ferrés com Dani Reixach (JxP) van coincidir que cal una millora a la planta baixa de l'Ajuntament, però no estan d'acord en el cost ni d'on surten els diners. Reixach va manifestar que hi ha altres actuacions prioritàries com poden ser les partides d'on surtiran els 50.000 euros (asfaltatge, parcs infantils i sala de cerimònies del cementiri), mentre que per Ferrés «el cost és superior a la necessitat». Els dos portaveus van coincidir en recordar que el projecte s'aprova quan la Comissió de Patrimoni local no s'ha pronunciat sobre el projecte (l'Ajuntament és un edifici catalogat). Ferrés va afegir que als 50.000 euros s'hi ha d'afegir el cost del mobiliari i elements nous. Puig va respondre que altres vegades ja s'han aprovat projectes condiconats a Patrimoni i que una de les prioritats del govern és millorar l'atenció ciutadana, alhora que s'eliminaran les barreres arquitectòniques. Quant a l'origen dels diners per l'obra, va concretar que són dels que van sobrar l'any passat en la partida d'asfaltatge i que amb la brigada s'ha valorat que es pot allargar la vida d'un parc infantil.