Mor l´alcalde d´Ultramort entre el anys 1979 i 1995, Salvi Marull Boix

Va accedir al càrrec amb tan sols 22 anys amb les sigles de Convergència i Unió

10.09.2015 | 00:00
Salvi Marull, en un acte de JARC el març de l´any 2009.
Salvi Marull, en un acte de JARC el març de l´any 2009.

La parròquia de Sant Genís de Torroella de Montgrí acull avui a les deu del matí el funeral de Salvi Marull Boix, qui va ser el primer alcalde de la democràcia a Ultramort. Marull va ser batlle durant quatre mandats per CiU, fins a l'any 1995, i va accedir al càrrec amb només 22 anys, cosa que possiblement el va convertir l'any 1979 amb uns dels alcaldes més joves del país. Pagès i ramader, Salvi Marull va ser responsable del sector porcí del sindicat JARC?a Girona i president del Grup de Sanejament Porcí de Girona entre els anys 2004 i 2012. Salvi Marull tenia 59 anys i residia a l'Estartit amb la seva família.
Josep Sala, alcalde de Forallac, recordava ahir que coneixia Marull des dels vuit o nou anys, quan el que esdevindria batlle d'Ultramort acudia a la Festa de Canapost a casa d'un amic. A partir del 1978, Sala va començar a treballar de tractant de bestiar i tots dos coincidien, en dedicar-se al mateix sector. Però va ser la política municipal la que «va intensificar» el seu lligam. «Teníem una relació fluïda i havíem parlat molt de política municipal», va exposar l'alcalde de Forallac, que va definir Marull com una «molt bona persona, molt apassionat del que feia, ja fos parlant de porcs com de viatges o de política».
Josep Palol va compartir govern amb Marull des de 1983 fins al 1995, època d'importants inversions, entre les que va destacar l'asfaltatge dels carrers del poble amb la qual també es va aprofitar per millorar els serveis que hi havia: per exemple, es va renovar la pràctica totalitat de la xarxa d'aigua potable. També van comprar un terreny on ara s'hi està edificant un edifici municipal. Palol va explicar que els governs de Marull van estar formats per gent jove, que «té més empenta i es va notar» en l'acció de l'Ajuntament. No obstant això, també van requerir cert temps que agafar el ritme de l'administració, i més si es té en compte d'on es venia amb l'administració franquista. El que fou regidor d'Obres descriu Marull com una persona «molt íntegra, unes conviccions que matenia i amb les idees clares». També va subratllar l'alta dedicació que va tenir a l'Ajuntament: «Hi estava més hores que tots els regidors junts».
Marull no només es va involucrar en la política local, sinó també en el seu sector professional: la ramaderia del sector porcí. Així, va estar a la JARC?i al Grup de Sanejament Porcí, d'on van destacar la seva capacitat de lideratge i ser molt actiu en el sector agroramader, amb ganes de millorar el sector, de treballar i amb visió empresarial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Confirmen que la roba trobada era dels desapareguts i reactiven la recerca

Es centra a Sant Antoni de Calonge on els serveis de salvament per terra, mar i aigua pentinaran...

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

Dos grups de l´oposició acusen l´alcalde de la Bisbal de «beneficiar» Sorea en el conflicte de l´aigua

IdP-PSC i CxLB assegueren que l'empresa rebrà més de 600.000 euros si s'extingeix el contracte

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Creuer de final de curs del Vedruna, a la segona

Després d'haver-se quedat a terra al primer intent

Rep l´alta després de 113 dies ingressat el segon bomber amb botulisme

De totes les jornades que ha estat a l'hospital Josep Trueta, 99 les ha passat a la Unitat de...

El setmanari ganxó «Àncora» tanca després de 69 anys de vida

Els responsables del setmanari de Sant Feliu de Guíxols Àncora han anunciat que la publicació...

Enllaços recomanats: Premis cinema