Tenir el mòbil a mà pot servir per moltes coses però també per delatar delinqüents. Un home va presenciar el robatori a l'interior d'un cotxe que estava aparcat a l'esplanada de la platja del Castell de Palamós i gràcies a les imatges que va aportar als Mossos, es va poder identificar i detenir l'autor del robatori amb força a interior de vehicle. De fet, es tracta d'un reincident amb més d'una vintena d'antecedents policials. L'arrestat és un veí de Sant Feliu de Guíxols de 52 anys i nacionalitat espanyola.

Els fets van produir-se el divendres al migdia. Els agents de la comissaria de la Bisbal d'Empordà van rebre l'alerta del robatori a l'interior d'un vehicle que estava estacionat a l'aparcament de la platja de Castell de Palamós. Segons els va explicar la víctima, havia aparcat el cotxe cap a les onze del matí i en retornar, al cap d'una hora, es va trobar amb el vidre petit de la porta davantera dreta trencat. L'interior estava tot regirat i li havien sostret un moneder, 10 euros i l'assegurança del vehicle.

Els Mossos també van saber que un testimoni havia presenciat i enregistrat tots els fets des de l'interior del seu cotxe. I aquest els va explicar com va passar tot i la descripció de l'home. Els va dir que per fer el robatori va usar un objecte metàl·lic que duia a les mans, va trencar un vidre i hi va accedir. Després de remenar l'interior i sostreure'n objectes va marxar en un altre turisme. Gràcies al seu testimoni i a les imatges preses, els agents van poder detenir l'autor dels fets poc després.

En l'escorcoll de la seva bossa li van trobar una gorra i unes ulleres que portava posats en el moment dels fets. Dins el vehicle, amb el qual es desplaçava per cometre els robatoris, també li van localitzar una navalla, una eina multiús, claus de roda i una barnilla, aquestes dues per trencar els vidres i per doblegar les portes.

El detingut va passar el dia 7 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.

Robar el matí a la discoteca

Al cap de tres dies, els Mossos de la Bisbal van treballar en un altre robatori, en aquest cas en una discoteca de Palafrugell on un grup de joves havia volgut fer de les seves. Els agents van rebre l'alerta cap a les vuit del matí del vigilant de la discoteca Costa Este, situada a la carretera vella de Calella de Palafrugell. Va avisar els Mossos quan va veure uns joves saltar la tanca exterior del local. El vigilant va cridar l'atenció als joves i aquests van fugir corrents cap a la zona boscosa. Un cop inspeccionat el local amb una dotació policial, els policies van trobar unes caixes de licors al costat de la mateixa tanca metàl·lica on el vigilant havia vist als sospitosos i dues caixes més de licors de reserva preparades per endur-se-les a la zona del magatzem.

Una patrulla de paisà va trobar, al costat de la carretera vella, a dos joves que corresponien amb la descripció i presentaven signes d'haver estat corrents pel bosc.

També van veure enmig d'un camp una noia que s'intentava amagar entre les bardisses i la van identificar. Un cop reconeguts pel vigilant, els agents van detenir els tres joves com a presumptes autors d'un robatori amb força interior d'establiment.

La cosa no va acabar aquí sinó que al pàrquing exterior de la discoteca, els policies van localitzar un vehicle estacionat amb la finestra del conductor oberta i que segons els indicis estava implicat en el robatori. A dins hi van trobar la documentació d'una persona i la de la propietària. Ràpidament, es van adreçar al domicili de la propietària del vehicle i en arribar van veure una parella suada i enfangada que acabava d'arribar.

Els joves presentaven esgarrapades per diverses parts del cos i signes d'haver estat corrents. Davant les evidències i la descripció facilitada, els joves van ser detinguts per un delicte de robatori amb força.Els detinguts, sense antecedents, són tres nois i dues noies, de 24 a 30 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona. Van quedar en llibertat i van ser citats per presentar-se davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal.