Endesa renova la xarxa elèctrica soterrada de Begur

Inverteix més de 57.000 euros en elements de millora tecnològica al carrer Sa Punta d'es Forn

21.09.2015 | 07:16
Imatge dels treballs a Begur.

La companyia Endesa ha finalitzat recentment els treballs de renovació tecnològica de xarxa elèctrica de mitja tensió de Begur. Els treballs, que s'han realitzat al carrer de Sa Punta d'es Forn, a prop de cala Moreta, tenen la finalitat de millorar la qualitat del subministrament a clients d'aquest municipi del Baix Empordà, ha informat l'empresa.
Les obres han consistit a substituir cablejat a 25 kV per una nova línia subterrània de 400 metres de longitud i d'alumini, un material que per les seves característiques és més fiable i presenta millors prestacions mecàniques i elèctriques que l'anterior. A més, utilitza un altre tipus de material aïllant que és un aïllador sec de polietilè, fet que millora les condicions de seguretat de la infraestructura. Per últim, aquest nou cablejat és de major secció que l'anterior (s'ha passat de 150 mm2 a 240 mm2), la qual cosa permet augmentar la capacitat de transport de la línia.
D'aquesta manera es dóna més maniobrabilitat a la xarxa - amb la conseqüent reducció del temps d'actuació en cas d'incidències- i es deixa la infraestructura a punt per a suportar eventuals puntes de consum i capacitada per atendre el creixement vegetatiu del municipi, així com donar resposta a possibles subministraments de futur, afirmen les fonts de la companyia.
Aquests treballs, que han comptat amb una inversió de més de 57.000 euros aportats íntegrament per la companyia, formen part del conjunt d'actuacions que Endesa desenvolupa a la comarca del Baix Empordà per tal de reforçar i assegurar la continuïtat del subministrament elèctric als seus clients.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema