Les obres per construir el nou centre d'atenció primària de l'Estartit han començat aquesta setmana amb els fonaments del futur edifici. Així ho ha informat el president de l'entitat descentralitzada de l'Estartit, Genís Dalmau (LEST), que ha recordat que també s'han reprès els treballs per enllestir la nova escola bressol de la localitat després de l'aturada obligatòria durant els mesos de la temporada turística. Els dos equipaments es construeixen en la mateixa parcel·la del carrer Eivissa, si bé el centre sanitari el financia el Departament de Salut i l'escolar, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí. Les obres dels dos equipaments han d'acabar-se l'any que ve, de manera que serà quan ja podran posar-se en marxa.

Els dos són equipaments reclamats durant anys per l'Estartit. Abans de l'estiu va començar a executar-se el de l'escola bressol, que té un pressupost d'uns 1,3 milions d'euros. L'edifici projectat consta de planta baixa, planta primera i planta segona, que es destinarà a instal·lacions. La planta baixa l'ocuparà la llar d'infants, a la qual s'hi accedirà des de la cantonada dels carrers Eivissa i Guillem de Montgrí. La primera planta serà per a la biblioteca, a la qual s'accedirà des del carrer Guillem de Montgrí, davant de la sala polivalent. Una de les prioritats del disseny de l'edifici municipal ha estat que sigui sostenible energèticament i potenciï l'ús d'energies renovables. Dalmau ha concretat que la llar d'infants ha d'estar a ple rendiment ple proper curs.

Quant al centre assistencial, actualment, el consultori de l'Estartit es troba en un local de 200 metres quadrats situat al carrer Església. El projecte per aixecar un nou consultori a l'Estartit s'arrossega des de fa temps. La construcció del nou edifici té un pressupost de 1.232.696 euros als quals s'hi han d'afegir 180.000 euros més, que és el que costarà equipar el consultori. El consultori tindrà 551,13 metres quadrats. Disposarà de quatre consultes de medicina i infermeria de família, dues més de pediatria, una àrea d'atenció continuada (per al reforç d'estiu) i una altra pel personal sanitari i administratiu. El projecte reserva una part dels terrenys per si calgués fer una ampliació.