L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha fet una crida a la població a seguir col·laborant cívicament per tenir cura del municipi i recorda que aquest element és fonamental per tal de seguir posicionant Palafrugell com una població acollidora, atractiva i agradable per viure.

Fernández fa aquesta petició davant de certs actes incívics de bretolades al mobiliari urbà, d'abandonar al mig del carrer voluminosos com matalassos o neveres -més si es té en compte que l'Ajuntament ofereix un servei de recollida gratuït- i, sobretot, de no recollir les defecacions dels animals de companyia en alguns casos. En aquest sentit, l'alcalde recorda que per a aquestes actituds hi ha previstes sancions de 90 euros com a mínim i que cada setmana se n'imposen.

D'aquesta manera, Juli Fernández, insta a la població a conscienciar, tant als vilatans i vilatanes de Palafrugell com als visitants, per tal que respectin les normes bàsiques de veïnatge respectuós, civisme i convivència pacífica, fet que suposa un benefici per a tothom.

Fernández ha expressat que "tots els ciutadans del municipi volen gaudir d'una vila neta, garantir la tranquil·litat ciutadana i la seguretat de les persones, gaudir d'unes platges netes, sense contaminació ni brutícia; volen espais agradables per passejar i gaudir de l'entorn i un llarg etcètera de coses per millorar l'entorn i la convivència entre tots plegats".

En aquest sentit, l'Ajuntament de Palafrugell, en els darrers mesos, ha realitzat una campanya informativa per fomentar la convivència ciutadana i evitar conductes incíviques al municipi i els tres nuclis de costa: Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.