L'equip de govern de Palamós (ERC i CiU) ha adjudicat a l'empresa Urbaser SA la gestió de la deixalleria municipal pel termini d'un any després que a principis d'aquest any la corporació decidís rescindir el contracte de l'empresa que gestionava aquest servei. Es tracta d'AJ Ruz que, malgrat que se li va trencar el contracte, va decidir presentar-se al concurs. No obstant això, el resultat no va ser l'esperat i va quedar descartada en ser l'oferta econòmica que va obtenir pitjor puntuació: un total de 15,45 punts sobre 100. La nova adjudicatària, Urbaser, és l'empresa que ja realitza el servei de recollida d'escombraries i neteja viària a la localitat.

El govern palamosí va atorgar la gestió del servei de deixalleria a Urbaser en la junta de govern local celebrada el passat dia 10 de setembre. L'oferta econòmica presentada per l'empresa que ja fa la neteja viària al municipi palamosí és de 113.819,09 euros, IVA inclòs. La durada del contracte és d'un any. Aleshores, la intenció manifestada pel govern és convocar un nou concurs, l'adjudicació del qual tindrà més duració i, per tant, tindrà més aspectes a tenir en compte a l'hora de concedir-lo.

Segons consta en l'acord de la junta de govern local, cinc empreses van presentar la seva oferta, sent la d'Urbaser l'"econòmicament més avantatjosa" i, de fet, va obtenir una puntuació de 100 punts sobre 100 seguint el criteri de valoració. En segon lloc, i ja a una àmplia distància, hi va quedar FCC, que va aconseguir 52,49 punts. Tècniques i recuperacions del Gironès SL va rebre 24,54 punts; Servei i Gestió Mediambiental Ruz SL, un total de 19,05; i, en darrera posició, amb 15,45 punts, AJ Ruz, la qual ha prestat el servei fins ara després que l'Ajuntament li rescindís la concessió al gener.

La decisió d'acabar amb el contracte la van prendre l'anterior govern municipal arran de la vaga que van fer els treballadors de l'empresa AJ Ruz. En declaracions a Ràdio Palamós, l'alcaldessa Teresa Ferrés va manifestar aleshores la seva desaprovació a les condicions laborals dels empleats.