Custòdia del bosc de ribera del Ter

22.09.2015 | 07:24
Els assistents a la visita al Ter al seu pas per Foixà.

L'Agència Catalana de l'Aigua i Consorci del Ter han firmat un conveni que té per objectiu establir accions i mesures de custòdia fluvial del bosc de ribera en el riu Ter a Foixà i Colomers. Aquest acord, que tindrà una vigència de 10 anys, pretén ser una eina per garantir la protecció i desenvolupament de l'ecosistema i entorn fluvial existent en l'àmbit d'actuació definit, així com un encàrrec de gestió de l'ACA al Consorci del Ter en ordre a les actuacions d'estudi, projecte i execució material de tasques destinades a la conservació, manteniment i millora de l'ecosistema fluvial present a l'àmbit d'actuació.
El conveni s'articula en dues fases: la primera se centrarà en inventariar, conèixer, explorar i recollir totes les dades referents a les espècies, hàbitats, poblacions i altres característiques concretes que engloba l'espai. Algunes d'elles són conegudes, però donada la dimensió i la tipologia dels hàbitats, encara no es coneix amb detall l'inventari exhaustiu de la biodiversitat que acull. Caldrà també recopilar la informació sobre la incidència del règim hidrològic, les pertorbacions naturals (inundacions, ventades, risc d'incendis, etc.) i preveure'n els escenaris en el context del canvi climàtic global.
Pel que fa a la segona fase, servirà per marcar les directrius i el full de ruta, el pla de gestió, per definir tot allò que caldrà executar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema