El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Palafrugell, Albert Gómez, ha presentat a Unió Democràtica de Catalunya la seva baixa de la militància. Gómez va enviar la carta en què comunicava les seves intencions aquest dimecres i ahir la va rebre la direcció provincial del partit democristià. El palafrugellenc també és diputat a la Diputació de Girona i és el número 16 de la llista d'Unió a les comarques gironines per a les eleccions catalanes d'aquest diumenge. Es dóna la circumstància que la número 17 d'aquesta candidatura, la regidora a l'Ajuntament de Girona i vicepresidenta de la Diputació, Eva Palau, també va comunicar aquest més la baixa d'Unió. Albert Gómez va declinar ahir fer declaracions fins passats els comicis, però és notori que darrera hi ha les discrepàncies amb com el partit afronta el procés sobiranista.

A l'Ajuntament de Palafrugell, Gómez sempre ha mantingut un posicionament clar a favor del procés sobiranista i contrari al que proposa Unió. En tot cas, segons fonts municipals consultades, la sortida d'Unió de Gómez no ha d'afectar el pacte de govern de Convergència i Unió amb el PSC. Sobre la possibilitat d'unir-se a CDC o a l'escissió independista d'Unió, Demòcrates per Catalunya, Gómez va insistir que donarà explicacions l'endemà de les eleccions catalanes. D'aquesta manera, a l'Ajuntament de Palafrugell només hi quedarà un representant d'Unió, Lluís Pujol, que és regidor de Protecció Civil, Mobilitat i Via Pública, i que també és president de la secció local. Ahir, aquest diari va intentar posar-se en contacte amb Pujol.

La renúncia també suposarà que dels quatre representants d'Unió que van entrar a la Diputació arran de les darreres municipals, només hi quedi l'alcalde de Vilamalla, Carles Álvarez (si bé va votar a favor de la moció que defensa el caràcter plebiscitari del 27-S, com Gómez), ja que va plegar Eva Palau i Josep Antoni Frias, alcalde d'Hostalric, ho oficialitzarà pròximament.

El grup municipal d'ERC de Palafrugell, a l'oposició, ha donat la benvinguda a Gómez «al costat del sí -a la independència-». Si bé ha precisat que «ara cal demostrar que és un canvi real» i no «un canvi tard i d'amagat», cosa que els republicans interpretarien com una «voluntat de fugir d'un vaixell que s'enfonsa o de conservar les delegacions a la Diputació». «Confiem que no», conclou ERC.