L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va acordar nomenar la ceramista Quimeta Serra i Fornós Filla Predilecta de la Ciutat en el ple del passat setembre. La cerimònia en què rebrà la distinció serà el proper dia 24 d'octubre, a les set de la tarda, en un acte oficial i protocol·lari a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Feliu.

La decisió la va prendre el ple per l'àmplia trajectòria artística de l'artista, que queda resumida en: "La Quimeta, artista ceramista inesgotable, any rere any, durant 40 anys, realitza una mostra anual, en període estival en una de les sala d'exposicions de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols, donant a conèixer una selecció de les seves darreres obres, una manera d'oferir-la als seus conciutadans. La seva trajectòria i la seva obra són tan dilatades que té obres d'art escampades arreu del territori català i el seu estil és reconegut arreu del món. Les seves obres figuren en col·leccions particulars, no només d'Espanya, sinó també en molts països estrangers com França, Suïssa, Suècia, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Itàlia, Estats Units, Xile, Canadà, Aràbia i Austràlia".

L'acord de ple també recorda que "Quimeta Serra és de les artistes més veteranes a la ciutat, referent i exemple de dignitat artística i personal. Una treballadora constant i persistent que ha immortalitzat el cel blau ganxó i els seus entorns en tota la seva extensa obra".

Els grups municipals, amb l'abstenció de la CUP, van aprovar concedir a Quimeta Serra i Fornós el títol honorífic de Filla Predilecta de la Ciutat, com a reconeixement a la seva trajectòria i com a agraïment a la seva fidelitat envers la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.