La Bisbal negocia amb Sorea el pagament de les factures de l´aigua

L'empresa havia proposat un increment del 70% per a l'exercici 2013 que no es va acceptar

05.10.2015 | 07:30

L'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais (ERC), ha explicat que el govern municipal està negociant amb l'empresa que gestiona el servei de subministrament d'aigua potable, Sorea, l'increment de les retribucions que ha de percebre per dur a terme aquesta tasca. Aquesta revisió s'havia d'aplicar a partir del 2013, però no es va fer perquè l'anterior govern (integrat pel PSC i CiU) va rebutjar les factures que presentava l'empresa, i que significava una puja del 70% respecte dels anys anteriors. Sorea, però, va emetre igualment les factures d'aquest increment que són un total de set i que tenen un import total de 375.097,12 euros.
El que va ser regidor d'Hisenda durant l'anterior mandat, Òscar Aparicio (Independents per la Bisbal-PSC), ha explicat que el conveni del 2009 (que es troba en procés de revisió d'ofici per nul·litat de ple dret) recollia que s'havia de fer un increment de les retribucions, entre els quals hi ha costos indirectes com ara vehicles o estructura organitzativa. Davant l'increment del 70% que portava Sorea i els dubtes sobre la legalitat del conveni que recullia aquesta retribució, Aparicio ha concretat que van decidir retornar-les.
Sais, que va signar el conveni del 2009 com a alcalde, ha comentat que l'anterior govern no va negociar amb Sorea aquesta revisió de les retribucions, cosa que ara sí que ha dut a terme el que ell lidera. El batlle ha exposat que parlen amb l'empresa els criteris amb els quals s'ha de basar la retribució, que pot créixer o rebaixar-se. De moment, l'Ajuntament de la Bisbal ha abonat a Sorea les retribucions del 2013 fins aquest any en base als criteris que hi havia l'any 2012.
En el ple d'aquest dimarts, l'Ajuntament també va aprovar un pla econòmic i financer amb l'abstenció de IpB. Sais ha definit aquest document com a "tècnic" i que l'han hagut d'aprovar el 90% dels ajuntaments ja que ho han de fer els que incompleixen la regla de la despesa, l'estabilitat pressupostària o el període de pagament mig als proveïdors a la liquidació del 2014. Sais ha exposat que la voluntat és complir els paràmetres a finals d'aquest any, si bé el document no proposa mesures en el punt econòmic ja que les interferències "no són estructurals". Aparicio les lliga amb les factures de Sorea per l'increment de les retribucions i les obres del Puig de Sant Ramon -la factura puja 2,4 milions-, la legalitat del qual està en entredit. Sais retreu al socialista que l'anterior govern era el que havia d'haver aprovat aquest pla abans de les eleccions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Imatge de la reunió d'ahir de Gómez amb representants locals
El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

El nou passeig de l´Estartit serà presentat al desembre o al gener

Afectarà l'àmbit que és competència de Ports, des del moll fins a la rotonda del torrent d'en Planes

La recerca a Sant Antoni dels desapareguts no aporta noves pistes

La troballa de roba i objectes que van fer els Mossos d'Esquadra fa pocs dies i aquest cap de...

Un decret de Sais sobre Sorea engega una nova polèmica amb l´oposició

Sais ha afirmat que l'únic acord que pren en el decret és treure aquest import -que correspon al...

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

ERC de Palafrugell vol que l´Ajuntament anul·li la llicència del Golfet

El ple de la corporació debatrà avui una moció presentada pels republicans perquè el permís...

Suspenen la recerca de la parella desapareguda fa dotze dies a s´Agaró

La mala visibilitat i el fort onatge han obligat els serveis d'emergència a retirar-se de la zona

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Fan un simulacre d´incendi amb ferits en un vaixell a Palamós

Protecció Civil destaca que l'exercici ha servit per posar en pràctica el Pla d´autoprotecció de...

Enllaços recomanats: Premis cinema