L'alcalde de Begur, Joan Loureiro, ha demanat al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, la conversió de la cruïlla de Fornells i Aiguablava que hi ha a la carretera que va del nucli urbà a Palafrugell, passant per Esclanyà, en un giratori amb l'objectiu de millorar la seguretat viària d'aquest punt negre. Al mateix temps, l'alcalde begurenc li ha proposat també una solució viària a l'accés al càmping Begur, supermercat Jodofi i la urbanització Residencial Begur, que es troben a prop de l'anterior cruïlla, i que també és actualment un altre punt negre d'aquest vial de la xarxa viària que pertany a l'ens supramunicipal.

"A veure si es pot activar al més ràpid possible", ha assenyalat Loureiro, conscient de la necessitat de posar fi amb aquests dos punts negres del vial que connecta Begur amb Palafrugell per Esclanyà, més quan recentment hi ha hagut un parell d'accidents força greus a la cruïlla de Fornells. A més, l'alcalde ha recordat que la construcció del giratori ja es preveia en el projecte de la Diputació de remodelació de les cruïlles de l'esmentat vial, GIP 6531, de l'any 2007. Respecte a l'altre punt negre, Loureiro creu que una possibilitat podria ser la construcció d'un carril central de refugi de vehicles, com ja es va fer l'any 1997 a la cruïlla de la mateixa carretera local amb l'entrada a la part més residencial del poble d'Esclanyà. Tot i això, l'alcalde deixa en mans dels tècnics de la Xarxa Viària de la Diputació la solució més viable i efectiva, després de reunir-se amb el responsable polític de l'àrea, Carles Àlvarez.

Un estudi pel càmping

Loureiro, després de les dues entrevistes, ja ha exposat que la Diputació li ha manifestat la seva intenció de tirar endavant un estudi per plantejar possibles solucions a la zona del càmping, el supermercat i la urbanització. Respecte al giratori, d'altra banda, l'alcalde ja ha assenyalat la intenció de la Diputació de tirar endavant la redacció d'un conveni entre les dues administracions i, paral·lelament, redactar el corresponent projecte d'execució.

D'altra banda, Loureiro també ha aprofitt la trobada amb el president per sol·licitar-li un major suport institucional a tota l'oferta turística del municipi, especialment a la Fira d'Indians, que, després de 12 edicions, és una de les principals esdeveniments que es fan a la comarca del Baix Empordà amb més de 40.000 persones.