L'oposició de Torroella de Montgrí va tombar ahir la proposta de les ordenances fiscals que l'equip de govern (CiU i ERC), en minoria, portaven a aprovació inicial en el ple d'ahir. UPM, la CUP, LEST i COET, amb nou regidors, van votar en contra i van fer inútils els vuit vots a favor del govern, de manera que l'aprovació inicial de les ordenances fiscals s'haurà de portar de nou al ple del novembre. L'alcalde, Jordi Cordon (CiU), va retreure a l'oposició aprofitar l'ocasió per "mostrar múscul" i fer valer la seva majoria en el ple, alhora que va afirmar que havien votat negativament "sense arguments". Els quatre grups municipals de l'oposició van coincidir en criticar que el govern no els hagués donat l'oportunitat de poder fer propostes abans del ple, de manera que confien que se'ls convoqui per consensuar-les.

La queixa de l'oposició és que la proposta del govern per a les ordenances fiscals de l'any que ve se'ls va entregar 24 hores abans de la comissió informativa sense que puguessin estudiar-la i fer-hi aportacions. Ahir en el ple en van posar sobre la taula, però no van ser acceptades pel govern, de manera que van votar-hi en contra.

El portaveu d'UPM, Jordi Colomí, va afirmar que els documents que passen per la comissió informativa van al ple com estan. Cordon, però, va precisar que en la setmana que havia transcorregut, només la CUP havia fet una proposta, la qual, però, va ser rebutjada. En el ple, COET, per exemple, va valorar positivament alguns elements de la proposta del govern, però respecte de la rebaixa de la taxa de les escombraries d'un 2% cada any d'aquest mandat, va proposar que se'n fes una d'única l'any que ve del 5%. Cordon va concretar que això representava passava de bonificar 40.000 euros l'any que ve, a què l'Ajuntamet en deixés d'ingressar 100.000. El portaveu de COET, Gregori Sarquella, va manifestar que si el govern acceptava aquest 5%, votaria a favor de les ordenances, no obstant això, no li van acceptar.

Colomí va insistir en la necessitat que el govern busqui consensuar les ordenances, atès que està en minoria. Cordon va valorar que en ser l'aprovació inicial, l'oposició podria haver-se abstingut i negociar les propostes durant el termini d'exposició pública. El batlle també va posar sobre la taula el fet que hi ha el risc que les ordenances no s'aprovin a temps perquè siguin vigents l'any que ve.