No només part dels socis del Club Nàutic Port d'Aro de Platja d'Aro s'oposen al projecte que ha de dur a terme per la renovació de la concessió de l'espai, sinó que ara també hi intervé el Grup de Natura Sterna, organització ecologista local que reclama un estudi d'impacte ambiental "seriós", en contraposició amb el que ha entregat la unió temporal d'empreses que és la concessionària -Club Nàutic Port d'Aro i l'empresa Sierra de Mias SA-.

De moment, el Grup de Natura Sterna ha obert una recollia de firmes a la plataforma d'internet change.org que ahir, en quatre hores d'haver-se posat en marxa comptava, amb unes 130 signatures. En l'exposició per justificar l'oposició, el Grup de Natura Sterna afirma que "quan els disbarats i les agressions al medi natural són tan agosarades, el sentit comú hauria de passar al davant d'un projecte de tan impacte com aquest". L'entitat sosté que s'ha de lluitar per preservar el fons marí, les platges com la de Sa Conca i Punta Prima. En aquest sentit, el president de l'entitat, Jaume Ramot, ha recordat que en les proximitats de la bocana del port hi ha praderies de posidònia. Ramot confia que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro s'impliqui en l'oposició a aquest projecte i reclama que s'elabori un estudi d'impacte ambiental "seriós". Amb aquest objectiu, considera que l'hauria d'elaborar el Centre d'Estudis Avançats de Blanes, depenent del CSIC, i que, entre d'altres coses, hauria d'estudiar com afectaria aquesta ampliació de l'espigó a les corrents marines: "Hem de veure si pot provocar una pèrdua de sorra a les platges, com ja passa en altres llocs i, llavors, es convertiria en un problema del municipi".

La bocana és, probablement l'actuació de major envergadura i afectació ambiental i visual del projecte, que requereix una inversió inicial de 25 milions d'euros i que ja ha estat aprovada per la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat.