El Servei de Xarxa Viària Local de la Diputació de Girona iniciarà aquesta setmana l'execució del projecte de conservació de la carretera de Begur a Palafrugell per Esclanyà. Les obres, que es concreten en la realització superficial del ferm i la posterior renovació de la senyalització horitzontal, comportaran talls de circulació en un carril, donant trànsit alternatiu, mentre s'estiguin executant. La millora del ferm d'aquest vial, que fa uns cinc quilòmetres de llargada i es preveu que s'executi en el termini d'una setmana, forma part de la campanya de conservació de serveis del 2015. El seu pressupost, que assumeix totalment l'ens supramunicipal, és de 120.000 euros.

La Diputació ja ha realitzat diverses actuacions de millora de l'esmentat vial. Amb el temps ha anat millorant el seu traçat. La darrera vegada va ser l'any 1993, amb l'eliminació d'un doble revolt existent prop del nucli d'Esclanyà. Darrerament les accions s'han centrar més en la millora de les cruïlles: l'any 1997 es va construir un carril central de refugi de vehicles a la cruïlla de la mateixa carretera local amb l'entrada a la part més residencial del poble d'Esclanyà. Deu anys més tard, el 2007, es van millorar cinc cruïlles, a part de reforçar el ferm i fer petites actuacions complementàries.

Ara, l'organisme gironí està treballant en la recerca de solucions per mirar d'acabar els dos punts negres de l'esmentat vial. Per un costat, la cruïlla d'Aiguablava i Fornells, on es preveu signar un conveni amb l'Ajuntament i, paral·lelament, redactar el projecte per convertir-la en un giratori. Per l'altre, els accessos al càmping Begur, supermercat Jodofi i la urbanització Residencial Begur, que es troben a prop de l'anterior cruïlla, han informat fonts municipals begurenques.