L'alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), vol que els tres aparcaments de la Planassa, la platja Gran i la Cooperativa tinguin per Setmana Santa un nou adjudicatari que els exploti després que l'Ajuntament hagi rescindit el contracte a l'actual concessionari, Romepark. Puig ha concretat que les condicions d'obertura dels aparcaments seran molt semblants a les que tenia fins ara Romepark: des de Setmana Santa i fins a finals de la temporada turística. En el cas dels aparcaments de la Planassa i de la Cooperativa, Puig ha recordat que cada any es feia una ampliació de la temporada de manera que, al final, tot l'any eren de pagament. Pel que fa al de la platja Gran, els mesos de tardor i hivern sempre ha estat gratuït.

El ple del passat mes de setembre de l'Ajuntament de Palamós va aprovar rescindir el contracte amb l'empresa que des de fa anys explotava aquests tres aparcaments -l'explotació del qual ja estava en període de pròrroga i que finalitzava el 16 de juliol de l'any que ve, ha concretat Puig-. La decisió per desvincular la relació contractual amb Romepark es deu, ha explicat el batlle, a deutes econòmics que l'empresa té amb la Seguretat Social. Uns diners que es devien i que podien acabar repercutint a l'Ajuntament, ha concretat Lluís Puig. Una mesura, afegeix, que van prendre per, en certa manera, protegir els interessos municipals.

Puig ha informat que un cop rescindit definitivament el contracte amb Romepark -el batlle ha exposat que hi ha bona disposició de l'empresa, de manera que sembla que no hi hauria d'haver cap entrebanc important- convocaran el nou concurs de la concessió dels tres aparcaments, de manera que confia que per la Setmana Santa de l'any que ve ja hi hagi un adjudicatari amb el nou contracte.

Romepark va deixar la gestió dels tres aparcaments el dilluns de la setmana passada, segons va informar aleshores Ràdio Palamós, de manera que des d'aleshores són d'accés lliure i gratuït. Segons exposava l'emissora, el contracte entre l'Ajuntament i Romepark per a l'explotació dels aparcaments data de l'any 1999 i era per un període de 15 anys, si bé es contemplava la possibilitat de prorrogar-lo any a any fins a un màxim de cinc. D'aquesta manera, el 2014 es va executar la primera pròrroga i aquest 2015, com ha concretat l'alcalde, s'ha exhaurit la segona, i definitiva.