Sant Feliu de Guíxols vol rebre els diners dels Anlló abans de vendre l´herència

L'alcalde Carles Motas explica que actualment la quantitat a rebre són 1,6 milions

12.10.2015 | 07:33
Els caps dels tres partits que integren el govern, Vilà, Motas i Muñoz.
Els caps dels tres partits que integren el govern, Vilà, Motas i Muñoz.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas (Tots per Sant Feliu), va anunciar ahir que l'Ajuntament demanarà de manera excepcional a la Generalitat que li doni els diners que li pertoquen de les finques venudes de l'herència dels germans Anlló -la Generalitat no liquida herències fins que s'han venut totes les propietats. Motas va concretar que faran la petició un cop s'hagi subhastat l'hotel Panorama, si bé sembla que encara tardarà una mica perquè es dugui a terme aquesta operació. El batlle va concretar que actualment la Generalitat ha venut propietats dels germans Anlló per valor de 3,2 milions d'euros, la meitat dels quals s'han de destinar a despeses de manteniment i pagament d'impostos, de manera que l'altra meitat seria la que percebria la ciutat, la qual ha de destinar a projectes assistencials o culturals. En aquest sentit, la prioritat del govern és que aquest import es destini a l'Asil Surís, si bé també podria repertir-se amb el projecte del Museu Thyssen en el Monestir, la ubicació que l'Ajuntament treballa després de desestimar l'antiga fàbrica Serra per un cost inassumible.

Ahir, Motas va valorar els primers 100 dies de govern municipal amb els seus socis: el republicà Jordi Vilà i el socialista Josep Melcior Muñoz. Motas va exposar que "som un govern que des del primer dia ens hem arremangat i hem treballat de valent; hem començat treballant fort perquè no ens fa por la feina; un govern de dotze persones pencaires amb esperit de servei als ciutadans de Sant Feliu de Guíxols".
Pel que fa a la subhasta del Panorama, Motas va concretar que la Generalitat ha aconseguit ja desencallar un dels dos embargaments que pesen sobre una finca que forma part de les instal·lacions de l'hotel, però que al Registre de la Propietat de Sant Feliu consta a nom de dos particulars, i no de la Generalitat. Així, encara queda aixecar l'altre embargament (és de l'Agència Tributària) i canviar la propietat de nom. El març de l'any passat, la previsió de la Generalitat per arreglar aquest assumpte era de sis mesos; un any i mig ?després, però, encara s'ha de resoldre.

Pel que fa al govern, Vilà va indicar que "la prova d'aquesta coalició s'està superant amb nota: la veiem amb solidesa, per l'excel·lent relació humana que hem establert, i també per la comoditat que tenim a l'hora de treballar amb els companys de diferents formacions". Per la seva banda el portaveu del PSC va indicar que des del seu partit es valora l'experiència dels cent dies i el govern actual com a "molt positiva" i va posar l'accent en l'acció de l'Ajuntament en dos àmbits fonamentals: "Els nostres objectius són rellançar econòmicament la ciutat i ajudar a superar la situació de crisi".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

El Baix Empordà

Donen d´alta el segon bomber de Palafrugell afectat per botulisme

Ha estat 113 dies ingressat al Trueta i pràcticament no li han quedat seqüeles de la intoxicació

Segueix a s´Agaró la recerca de la parella desapareguda dijous

Els Mossos d´Esquadra continuen investigant les circumstàncies de cas

Platja d´Aro incorpora clàusules socials en la contractació municipal

També aposta per incrementar la transparència en els processos que tenen menor publicitat

La rehabilitació del passeig del Molinet s´acabarà a l´abril

La rehabilitació del passeig del Molinet s´acabarà a l´abril

El secretari d'Estat de Medi Ambient lloa el model de desenvolupament sostenible de l'Estartit

Suspenen per avui la recerca de la parella desapareguda a s´Agaró

Suspenen per avui la recerca de la parella desapareguda a s´Agaró

Els Mossos d'Esquadra han revisat aquest dijous el camí de ronda en aquesta zona

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Busquen al litoral de s´Agaró una parella desapareguda dijous

Es reactiva la recerca per mar i els Mossos investiguen les càmeres de la zona per mirar si els...

Enllaços recomanats: Premis cinema