El Club Nàutic Estartit preveu començar les obres portuàries del projecte de la nova concessió el dilluns de la setmana que ve. Ahir, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l'edicte que comunica que la Comissió d'Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament la modificació puntual del pla especial del port de l'Estartit, de manera que l'entitat està pendent ara del permís de Ports de la Generalitat per començar els treballs, que corresponen a la primera fase del projecte i tenen un preu, abans de l'IVA, de 4.869.414,05 euros. L'empresa adjudicatària de l'obra és la unió temporal d'empreses de Dragados i Rubau Tarrés i el termini per executar la Fase I és de vuit mesos - acabarà just quan s'inicia la prohibició d'obres a l'Estartit per la temporada turística-. El director del Club Nàutic, Eugeni Figa, ha exposat que la voluntat és que la renovació de la zona més exterior del port estigui enllestida per entrar en funcionament el proper estiu. El Club Nàutic assumeix la totalitat del cost del projecte, el qual, segons Ports, ha de convertir la dàrsena esportiva "en una instal·lació innovadora, competitiva, sostenible i plenament integrada al teixit urbà".

Aquesta primera fase és la més costosa de les tres i gairebé és el 50% del pressupost de tot el projecte amb el qual el Club Nàutic Estartit va obtenir la renovació de la concessió de la dàrsena esportiva del port per un termini de 30 anys, prorrogables cinc més.

La Fase I inclou fins a vuit actuacions d'una embargadura considerable, algunes de les quals requeriran maquinària pesant: ampliació del dic i contradic de Garbí; urbanització i ampliació de la zona de transició entre la Llevantina i l'inici del dic de Garbí; nou edifici de serveis al dic de Garbí; nou passeig -del Vent?- al dic i al contradic de Garbí amb una reforma i ampliació del que hi ha; prolongació del martell del contradic de Garbí i urbanització de la zona adjacent; prolongació i reparacions del dic de Llevant; i ampliació del moll central. L'edifici de serveis del dic de Garbí inclourà vestidors, dutxes i una petita oficina per als usuaris d'aquest moll, de manera que no hagin de desplaçar-se fins a la seu social del Club.

La segona i la tercera fase sumen uns cinc milions d'euros i, entre d'altres actuacions, hi ha la construcció d'un edifici al moll central perque aculli un centre de descobriment i interpretació de les Medes, el nou accés a les instal·lacions del Club (on actualment hi ha l'escola de vela).

Eugeni Figa ha concretat que al final del projecte -que s'ha de desenvolupar fora de l'època estival- el Club Nàutic disposarà de 643 amarratges, menys que els actuals (687) ja que es faran més amples.