Misteriosa aparició a prop de la costa de Palamós: un veler força destrossat i sense tripulant per enlloc. La descoberta la va fer un avió de duanes francès aquest dimarts. Des de Salvament marítim francès es va alertar el servei espanyol i, ràpidament, un helicòpter i una embarcació es van desplaçar a unes 50 milles de la costa de Palamós. La Salvamar Sirius va remolcar el veler, que ara roman ancorat al port de Palamós a l'espera que hi hagi alguna novetat del seu tripulant. Els Mossos d'Esquadra es troben al càrrec de la investigació.

L'única informació amb la qual compten des de Salvament és que l'embarcació va sortir el 6 d'octubre a les 12 del migdia del port de Vilanova i la Geltrú. Es dirigia cap a Segur de Calafell i al voltant de les set de la tarda havia de tornar a Vilanova. El tema és que des de llavors no se'n tenia cap notícia ja que embarcació i tripulant semblaven engolits pel mar.

Arran de la seva desaparició, Salvament Marítima va muntar un dispositiu de recerca coordinat des de Barcelona i no va ser dins set dies després -aquest dimarts- quan van tenir notícia de la troballa. Eren cap a a dos quarts de quatre de la tarda quan el centre de Salvament francès - la Garde va informar que l'avió havia trobat a 50 milles de Palamós -61 de Barcelona- el suposat veler tot fet malbé. L'helicòpter Helimer 215 i la Salvamar Sirius el van localitzar. Des de llavors, un avió de Salvament Marítima -la Sasemar 305- continua la recerca del tripulant. Aquesta se centra sobretot a a unes 45 milles al sud-est de Vilanova i la Geltrú en un requadre de 25 milles per 25 milles.

Del que se sap de l'embarcació per ara és que té bandera espanyola, és un veler de 9 metres d'eslora anomenat Azimut 32 i és de lloguer.

Els Mossos d'Esquadra es troben al càrrec de la investigació. D'entrada res apunta que pugui tractar-se d'una desaparició de caràcter criminal sinó que podria ser que l'ocupant hagués patit un accident o bé, hagués desaparegut per decisió pròpia.