Els quatre grups municipals que integren l'actual consistori de Begur ja tenen veu a la revista municipal Es Pedrís Llarg d'aquest mes d'octubre, com va acordar per unanimitat el ple municipal del mes d'agost en aprovar el reglament d'accés als mitjans públics de comunicació d'àmbit local. El reglament donava sortida a la demanda que va fer l'actual primer tinent d'alcalde, Marià Renart, a l'anterior mandat, quan estava a l'oposició. Cada formació, JxBE-ERC, Bloc Municipal, el PSC -els tres integrants de l'equip de govern- i CiU -oposició-, ocupa un espai de mitja plana de la revista, que té format de diari. El reglament també preveu que els grups tinguin un espai als altres dos mitjans local públics: l'emissora Ràdio Begur i el web begur.cat.

El tema central del nou número, el 119, és la XII Fira d'Indians, que ha tingut lloc aquest passat mes de setembre. Altres temes que apareixen en aquest número són l'entrevista a la tennista Paula Badosa, la celebració de l'Onze de Setembre, imatges de diversos esportistes locals i que el Parlament ha guardonat la begurenca Trinitat Neras amb la medalla d'honor de la Institució. A més, hi ha diversos articles d'opinió, entre els quals hi ha "Soldats begurencs morts a la Guerra de Cuba (1896-1898)", de Rosa M Masana; "Estel Mascort Marquès", de M. Núria Tortras; o "El doctor Joan Figueras", de Ponç Feliu.

28 anys de revista

Es Pedrís Llarg, que és la revista d'informació i cultura de Begur i Esclanyà, va ser una iniciativa del Servei Municipal de Català a finals dels anys 80 del segle passat. Després es va incorporar l'Arxiu i actualment la coordinació va a càrrec de l'àrea de Cultura. El primer número, en format de full A4, va sortir l'any 1987 i era tot ell en blanc i negre. Després de 67 números, es va decidir donar-li un format més de revista, amb paper brillant i color a la portada i contraportada. Vint números més tard, es va decidir novament canviar el format, que és el que encara manté.

Abans de la revista municipal, només havia existit la revista parroquial Tu y Yo, entre els anys 1961 i 1963. En aquesta revista ja hi tenia una columna Josep Carreras, que es deia Es Pedrís Llarg. I el va voler mantenir a la municipal, però el nom va agradar tant que es va decidir posar-lo a la mateixa a revista. Altres noms que van valorar-se van ser l'Agutzil, Can Sabater i Notes Begurenques.