L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit vol millorar l'oferta adreçada al turisme sénior, el col·lectiu de visitants integrat per persones més grans de 55 anys que procedeixen de diversos països europeus. Tot i que ja es tracta d'un perfil de visitant molt important en el conjunt de la destinació, l'Ajuntament vol reforçar la seva captació per desestacionalitzar l'oferta turística, més enllà dels períodes pròpiament vacacionals.

La corporació ha pres la iniciativa a partir de les inquietuds del propi sector turístic. Aquesta va ser una de les propostes que va exposar en les reunions mantingudes amb l'Ajuntament per acordar conjuntament com prioritzar la inversió dels diners recollits amb la taxa turística. En aquestes trobades es va posar de manifest que aquest col·lectiu disposa de temps, de capacitat econòmica i busca destinacions fora de temporada, per gaudir de bon clima, serveis de qualitat, tranquil·litat i els millors preus que s'ofereixen en aquest període. Per això es va acordar destinar més recursos municipals i del mateix sector amb el propòsit de reforçar la captació d'aquest perfil de visitant.

A partir d'aquesta línia de treball, el sector ha començat a elaborar paquets d'allotjament, serveis i activitats específicament pensats per al turisme sénior. L'Ajuntament, per la seva banda, ha preparat un exhaustiu dossier professional per fer promoció de l'oferta específica i de destinació entre els touroperadors que treballen amb aquest segment. El dossier inclou les propostes temàtiques i programes d'activitats que ofereixen les empreses: senderisme, ecoturisme, descobriment del fons marí, sortides amb caiac, paddle surf, vela i globus, propostes d'aventures, entre altres activitats marítimes i terrestres.